2018-03-04

Beveiligingsupdate februari rolt uit voor Samsung Galaxy Note 8

De beveiligingsupdate van februari voor de Samsung Galaxy Note 8 is van start gegaan in Nederland. Op de redactie rolt de update binnen op simlock-vrije exemplaren. De update is in totaal rond de 550MB en nog gebaseerd op Android 7.1.1 Nougat.
Beveiligingsupdate februari Note 8
Pling, update binnen. Dit kunnen gebruikers van een simlock-vrije Galaxy Note 8 nu te zien krijgen. Het gaat om de beveiligingsupdate van februari. Deze patch wordt maandelijks uitgebracht door Google en vervolgens door fabrikanten geïmplementeerd. Hier kunnen ook nog aanvullingen inzitten die specifiek voor in dit geval Samsung van pas komen.
Samsung noemt wel enkele wijzigingen zoals stabiliteits- en prestatieverbeteringen in de changelog, zonder op details in te gaan. Via Sammobile blijkt echter dat Samsung vijf kritieke lekken voor Android heeft gedicht, samen met 16 kwetsbaarheden die alleen op Samsung-toestellen aanwezig waren. Ook zijn fixes voor de grote beveiligingslekken in processors genaamd Meltdown en Spectre meegenomen in deze update.
De update wordt in ieder geval aangeboden aan simlock-vrije gebruikers. Heb je je Note 8 bij een provider vandaan, dan kan de timing verschillen waarop jij de update aangeboden krijgt. Providers moeten namelijk eerst de update goedkeuren voordat deze doorgevoerd kan worden, wat het proces soms vertraagd. Dit staat ook mooi beschreven in stap 9 van de infographic van Sony die uitlegt hoe het update-proces in zijn geheel werkt.
De update is nog gebaseerd op Android 7.1.1 Nougat met Samsung Experience 8.5. Nog geen Android Oreo voor de Note 8 dus. Dit is wel iets wat de Samsung Galaxy S8(+) sinds enkele dagen hebben ontvangen in Nederland. Wanneer Oreo naar de Note 8 komt is tot op heden nog onduidelijk. Ook is het enigszins laat dat de beveiligingsupdate van februari begin maart wordt uitgerold. Hopelijk wordt het tempo voor maart en later weer wat opgepakt door Samsung.
MSI BTY-M6F Batterij 4640mAh/52.89WH 11.4V
LG BL-42D1F Batterij 2800MAH/10.8WH 3.85V
Acer 135W Laptop-oplader
Microsoft BV-T5E Batterij 3000mAh/11.6wh 3.85V
ResMed 90W 24V 3.75A Laptop-oplader

Geen opmerkingen:

Een reactie posten