2018-03-05

Chrome test notificaties op het vergrendelscherm zoals bij Android

Chrome ontwikkelt zich in een rap tempo en daarbij zien we steeds meer functies van Android naar het besturingssysteem komen. Deze keer zien we dat men notificaties op het vergrendelscherm aan het testen is.
 Chrome OS
Heel lang was Chrome het tweede besturingssysteem van Google maar we zien dat Chrome OS nu hele grote stappen maakt en zich binnen niet al te lange tijd naast Android zal nestelen. Zo zien we steeds meer aanwijzingen dat er functies en mogelijkheden uit Android naar Chrome OS zullen komen. Een van deze mogelijkheden is het werken met een split-screen. Dat kan al enige tijd op Android maar zal ook mogelijk worden op Chrome OS. Dit zijn allemaal aanwijzingen dat tablets binnenkort ook gebruik kunnen maken van Chrome OS in plaats van Android. Enige tijd geleden dook de eerste Chrome-tablet al op tijdens een onderwijs-beurs.
Chrome OS is Open Source en dat betekent dat alle informatie openbaar is. Wanneer je in de code duikt kun je aanwijzingen vinden voor nieuwe ontwikkelingen en toekomstige functies. Bij XDA Developers hebben ze dat gedaan en inderdaad een aanwijzing gevonden voor een toekomstige nieuwe functie binnen Chrome OS. Ook deze functie is geleend van Android, het betreft namelijk het tonen van notificaties op het vergrendelscherm van je toestel met Chrome OS.

Beschikbaarheid

Het zal nog wel even duren voordat je als gewone sterveling van deze functie gebruik zal kunnen maken. Het is namelijk nog in ontwikkeling en zal alleen te gebruiken zijn wanneer je naar de niet-stabiele versie van Chrome gaat en deze nieuwe functie via een 'flag' activeert.
We zien steeds meer functionaliteiten van Android naar Chrome OS komen waarmee tablets die op Chrome draaien steeds dichter bij komen. Misschien zien we dan een splitsing tussen smartphones (Android) en tablets (Chrome OS). Wat denk jij, zal Chrome OS de standaard worden voor tablets?
Sony ACDP-085E03 ACDP-085N02 ACDP-085E01 Laptop-oplader
ASUS C21N1334 Batterij 38WH 7.6V
HP 611483-001 Laptop-oplader
Asus C21N1347 Batterij 37Wh 7.5V
Samsung S24A300B S27B350H Laptop-oplader

Geen opmerkingen:

Een reactie posten