2018-03-05

Lanceert Nokia dit jaar nog twee nieuwe vlaggenschepen?

HMD heeft tijdens het Mobile World Congress natuurlijk de Nokia 8 Sirocco aangekondigd, maar het lijkt erop dat er nog meer moois van Nokia aan zit te komen, zoals de Nokia 8 Pro die met een Snapdragon 845 in augustus op de markt zou komen.

Vlaggenschip

Tijdens het MWC leek het erop dat de Nokia 8 Sirocco het enige vlaggenschip van Nokia zou worden. Nu heeft Nokiapoweruser bevestigd dat dit niet het geval is. Het bedrijf achter Nokia, HMD Global, zou bezig zijn met nog twee andere toestellen. Deze twee toestellen zijn de Nokia 9 en de Nokia 8 Pro. Beide telefoons draaien op een Snapdragon 845 en de Nokia 8 Pro moet zelfs in augustus al beschikbaar zijn.
Om verwarring te voorkomen moeten we uitleggen dat de Nokia 9 2017 inmiddels is omgedoopt tot de Nokia 8 Sirocco. De nieuwe Nokia 9 moet dus het ultieme toestel van 2018 worden voor het Finse bedrijf. Dat betekent dat de Nokia 9 moet gaan beschikken over hardware die nog beter is dan dat van de Nokia 8 Pro. Dit terwijl de Nokia 8 Pro waarschijnlijk met een Penta-Lens cameramodule komt. Het scherm van de Nokia 9 zal een vingerafdrukscanner in het scherm krijgen en het scherm zou 5,7-inch groot zijn. Dit ten opzichte van 5,5-inch voor de Nokia 8 Pro. Deze formaten zijn nog niet bevestigd.

Beschikbaarheid

De Nokia 8 Pro moet dus in augustus van dit jaar beschikbaar komen. Het is niet bekend of de telefoon een wereldwijde lancering krijgt of dat we iets langer moeten wachten voordat deze in Nederland en België beschikbaar is. De Nokia 9 lijkt zelfs nog verder weg te zijn. De eerste geruchten wijzen op een release in september van dit jaar. De Nokia 8 Pro moet qua prijs onder de Samsung Galaxy S9 en LG G7 zitten, terwijl de Nokia 9 met die toestellen zou gaan concurreren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten