2018-03-01

Smartphonecamera Samsung Galaxy S9+ is de beste die DxOMark ooit heeft getest

Afgelopen zondag heeft Samsung de Galaxy S9 en Galaxy S9+ officieel aangekondigd. De Galaxy S9+ is inmiddels door DxOMark aan een uitgebreide test onderworpen en de uitslag hiervan is bekend.

DxO-score Samsung Galaxy S9+

Samsung heeft de camera van de Galaxy S9+ weer een stuk verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Ze noemen het de beste smartphonecamera die ze ooit in een smartphone verwerkt hebben. DxOMark is het daar mee eens want het testbedrijf heeft de smartphonecamera de hoogste score ooit gegeven: 99 punten.
Met deze score staat de Galaxy S9+ aan kop in de DxOMark-lijst gevolgd door de Google Pixel 2, de iPhone X en de Huawei Mate 10 Pro.
Deze totaalscore wordt herleid vanuit scores die het toestel in verschillende subcategorieën heeft behaald. Vooral de subcategorie 'foto' die weer ook weer in verschillende subcategorieën is onderverdeeld, scoort erg hoog. Op het gebied van video presteert het nieuwe vlaggenschip iets minder goed (91).
Bij deze DxOMark-scores moeten we wel opmerken dat een hogere score niet per definitie voor betere foto's staat. Smartphonefabrikanten weten namelijk waar het testbedrijf naar kijkt tijdens het testen. Daarnaast is DxOMark ook een adviesbureau. Deze samenwerking met smartphonefabrikanten kan leiden tot een hogere kwaliteit van de camera in hun eigen tests. Zo kunnen fabrikanten de focus leggen op de beste DxOMark-score in plaats van de beste foto- en videokwaliteit. Toch geeft een DxOMark-score een goede indicatie van de mogelijkheden van een smartphonecamera. Uiteraard gaan we het liefst zelf aan de slag met het toestel.

Mogelijkheden van de camera

De Galaxy S9+ beschikt over twee 12 megapixelcamera's achter met optische beeldstabilisatie. De Super Speed Dual Pixel-sensor en eigen processorkracht wordt gecombineerd om tot twaalf foto’s in één beeld. Zowel de S9 als de S9+ kunnen slowmotion-video vastleggen, augmented reality-emoji maken maar ook schakelen tussen twee diafragma's f/1,5 en van f/2,4. Als het donker is, wordt de lens geopend in de f/1,5-modus om licht binnen te laten voor een heldere en scherpe foto en bij daglicht verschuift de lens naar de f/2,4-modus zodat je foto er scherp uitziet. Als het donker is zorgt de ruisonderdrukking ervoor dat de foto's er scherp en helder uitzien, zonder dat fijnafstelling vereist is.

Samsung Galaxy S9+ kopen

De Samsung Galaxy S9+ is voor € 949 te pre-orderen bij de officiële Samsung-shop, Mobiel, Coolblue, Bol.com, Belsimpel en MediaMarkt. Met abonnement is het toestel ook verkrijgbaar bij Vodafone, Telfort, KPN en Tele2.
Bose 88796 Batterij 2230mAH/17Wh 7.4V
Asus C31N1411 Batterij 45wh 11.4V
Panasonic FZ-VZSU74U Batterij 35Wh 7.4V
Lenovo L16D1P32 Batterij 4050mAh 3.82V
Apple A1376 Batterij 25whr/6500mah 3.8V

Geen opmerkingen:

Een reactie posten