2018-03-06

Tips voor een langere batterijduur van je iMac

Een Apple iMac is een behoorlijke investering. Als je een Apple iMac gaat kopen wil je de levensduur van je iMac zo lang mogelijk houden, zodat je optimaal van je aankoop kunt genieten. De levensduur van je iMac heb je grotendeels zelf in de hand. Wat je kunt doen, en wat je vooral niet moet doen om dit te bewerkstelligen, lees je in dit artikel.
Temperatuur
Het beste is om de iMac op kamertemperatuur te bewaren, zo rond de 22 graden celsius. Belangrijk is dat de iMac enkel in omgevingen is die tussen de 10 en 35 graden celsius zijn, wijkt de temperatuur hiervan af, dan kan dat schadelijk zijn voor de accu. Laat je computer dus nooit vol in de zon staan!
Opladen
Wanneer je je device voor het eerst gaat opladen, zorg dan dat je niet eerder stopt met opladen voordat hij volledig is opgeladen. Installeer tevens alle nieuwe software, Apple is namelijk continu bezig met het optimaliseren van de software, wat ook de batterijduur ten goede komt.
Daarnaast is het belangrijk dat je de oplader niet in de computer laat zitten wanneer deze reeds volledig is opgeladen, dit zorgt namelijk voor een 'luie' accu. Laad de accu daarom nooit 's nachts op, want een accu is gemiddeld na 2 uur volledig opgeladen. Momenteel werkt men aan opladers die automatisch stoppen met opladen, zodra de device volledig is opgeladen. Neem tot die tijd onze tips ten harte.

 Afsluiten applicaties

Wanneer er veel applicaties (op het achtergrond) draaien, dan heeft dit ook invloed op de accu. Doordat de iMac meer werk moet verrichten, verbruikt hij ook meer power. Check dus zo nu en dan of je geen ongebruikte applicaties op het achtergrond open hebt staan. Dit geldt overigens bijvoorbeeld ook voor Bluetooth en WiFi. Gebruik je het niet, zet het dan uit.
Dell K2R82 312-1160 Batterij 30WH 11.1V
ACER ADP-18TB 2-515-5305 R33030 Laptop-oplader
CLEVO 6-87-W370S-4271 W370BAT-8 Batterij
MSI BTY-M6D Batterij 7800mAh 11.1V
HP HSTNN-DB5D HSTNN-W02C Batterij 42WH 11.1V

Geen opmerkingen:

Een reactie posten