2017-12-06

Het bepalen van de waarde van een Laptop


Of u koopt of verkoopt, is recht op het krijgen van de prijs een tweedehands laptop belangrijk als u wilt bewaren uw volledige portefeuille. Nieuwe en betere producten worden vrijgegeven aan de markt van de computer zo regelmatig dat computers snel devalueren, en het is moeilijk om te weten of een oude machine klaar voor de schroot is hoop, de donatie stapel, of zal waarmaken met een verleidelijke beschrijving op Craigslist.

Afnemende waarde Curve

  • Volgens computer onderdelen curator Andover, kunt u heel ruwweg de schatten van de waarde van een computer met de volgende berekening: "als u $1000 voor een computer vandaag betaalde, volgend jaar op zal zitten ter waarde van $300 en het jaar na dat 100 dollar. Drie jaar na de datum van aankoop, is het waard ongeveer $30." Dit is slechts een startpunt, echter. Andere factoren meespelen.

Benchmarking van uw Machine

  • Net als nieuwe laptops, zullen hoger uitvoeren gebruikte laptops hogere prijzen eisen. Bepalen van de prestaties van uw laptop begint met de centrale verwerkingseenheid of CPU. Processors hebben beide een snelheid gekoppeld, gemeten in Gigahertz (GHz) en het aantal cores die gelijktijdige processen mogelijk kunt uitvoeren. Snellere processors met meer cores zijn meer waard dan tragere processors met slechts één enkele kernpopulatie. Andere elementen die zin prestaties zijn het bedrag van de RAM en de kwaliteit van de videokaart.

Hoe meer sap hoe beter

  • Hebben oudere accu die kwijting snel en geven je niet veel tijd voor unplugged computing meestal oudere laptops. Accu's zijn duur om te vervangen, dus een laptop met een bijna lege batterij is de moeite waard een beetje minder dan één met een sterke of nieuwe batterij.

De lichtere het beter

  • Met een paar uitzonderingen, zoals lagere presterende netbooks, kleiner en lichter laptops zijn meer waard dan grotere, zwaardere. Lichtere laptops gebruiken vaak dure materialen, zoals titanium of magnesium, ze hebben meer geavanceerde, lichter batterijen en ze kunnen koeler-running processors gebruiken. Een uitzondering op het brede uiteinde van het spectrum zou een gaming laptop die een groot scherm heeft en performante hardware die dat een hogere prijs eisen kan.

Die woonde-in blik

  • Laptops krijgen vaak geneukt rond. Zelfs een paar krassen zal van invloed zijn op de waarde van een laptop, maar meer aanzienlijke schade, zoals een gebarsten scherm of een wankel opladen poort zal bijten nog dieper in de waarde.

Dit ding doet alles

  • Soms is het niet de laptop zelf, maar de software die is geïnstalleerd op het die geeft het waarde. Volledige sets van Microsoft Office-pakket of een gelicentieerd exemplaar van een duur programma, zoals Adobe Photoshop, kan waarde toevoegen aan een machine, vooral als het gaat met de originele schijven installeren.

Hulp van het Internet

  • Websites zoals Gadget waarde, waard aap of gebruikt prijs (koppelingen in middelen) kunnen gebruikers hun producten om te bepalen van de reële waarde van de markt voor hen opzoeken. Dit, natuurlijk, geven alleen een honkbalveld figuur. Wijzigingen aan het product, de conditie van het product en de geografische ligging hebben allemaal een effect. U kunt ook controleren weergegeven prijzen op Craigslist of kijken verkoopprijzen op eBay voor soortgelijke producten om een gevoel van de marktwaarde van uw product.
HP PCA222 633196-001 PS-6221-7 Laptop-oplader
IBM 44V4145 Batterij 3.7Ah 13.3Wh 3.6V
Acer AC13C34 Batterij 2640mAh 11.4V
DELL H6T9R RV8MP Batterij 44wh 11.1V
Acer AP14A8M Batterij 5910mAh/22.46wh 3.8V
Sony AC-NB12A Laptop-oplader

Geen opmerkingen:

Een reactie posten