2017-12-12

Muziek downloaden voor op uw iPhone

Het downloaden van muziek voor op uw iPhone kan op verschillende manieren. Hetzelfde geldt overigens voor het downloaden van muziek voor uw iPod of iPad. Kortom, het downloaden van muziek voor alle producten van Apple gaat op dezelfde manier.
Echter, voor veel gebruikers van een iPhone, iPod of iPad bestaat er nogal eens wat onduidelijkheid over wat downloaden van muziek nu precies inhoud, waar digitale muziekbestanden aan moeten voldoen om afgespeeld te kunnen worden op een iPhone,iPod of iPad en waar u muziek precies vandaan kunt halen.

Muziek downloaden vanuit de app Muziek

Laten we daarom eerst eens even heel snel kijken wat downloaden nu precies is. Downloaden, is eigenlijk niets anders dan het kopiëren van een bestand vanaf het internet. Het enige verschil met het kopiëren van een bestand op onze eigen computer is, dat we voor een kopie van een bestand dat afkomstig is van internet wel eens wat moeten betalen. En dat geldt zeker voor muziek.
In dit artikel beperken we ons tot downloaden van muziek voor de iPhone waarvoor betaald moet worden. Er zijn nog steeds wel wat mogelijkheden om muziek gratis te downloaden. Maar de meeste van deze mogelijkheden zijn tevens een bron van virussen en andere kwaadaardige software, waar u beter zo ver mogelijk vandaan kunt blijven.
De meest eenvoudige manier om muziek op uw iPhone te downloaden is via de app Muziek op uw iPhone. Zodra u de app Muziek opent verschijnt de muziekspeler in beeld, welke lijkt op de afbeelding die u hieronder ziet.
Door in de muziekspeler op de knop Winkel te tikken wordt de muziekwinkel van Apple getoond. In de Music Store ofwel de muziekwinkel van Apple kunt u heel erg veel muziek vinden. U wordt in de winkel geholpen door onder andere de knoppen Genres, Aanbevolen en Hitlijsten.
Via de knop Genre kunt u de muziek die getoond wordt beperken tot één genre. Wanneer u bijvoorbeeld van klassieke muziek houdt, dan zult u waarschijnlijk aan de knoppen Aanbevolen en Hitlijsten niet al teveel hebben. De selecties die onder deze knoppen worden weergegeven bevatten meest popmuziek.
Uiteraard vindt u in de Music Store van Apple ook een knop zoeken, waarmee u op artiest kunt zoeken en de titel van een muziekstuk. De gevonden muziek wordt vervolgens in een lijst weergegeven.
Door op een muziekstuk te tikken, kunt u het muziekstuk eerst beluisteren voordat u het koopt. Muziek kopen doet u door op de knop te tikken waarop de prijs van het muziekstuk vermeld staat.
Na het opgeven van het wachtwoord van uw Apple ID wordt de muziek die u hebt gekocht automatisch naar uw iPhone gedownload en zal vervolgens automatisch in uw muziekspeler worden weergegeven. Overigens werkt dit alleen wanneer u uw betaalgegevens hebt opgegeven bij het aanmaken van uw Apple ID.

Andere manier van muziek downloaden naar uw iPhone

Muziek downloaden op uw iPhone via de Apple Music Store is niet de enige manier om aan muziek op uw iPhone te komen. U kunt uiteraard ook uw computer inzetten om muziek mee te downloaden. Via uw computer kunt u bijvoorbeeld besluiten muziek te downloaden via YouTube. Maar er zijn daarnaast nog tal van andere manieren om muziek te kopen en te downloaden via de computer.
U zou zelfs kunnen besluiten om de muziekverzameling die u hebt op muziek CD's te rippen, zoals dat heet, en op te slaan als mp3-bestanden op uw computer. Uw iPhone, maar ook uw iPod of iPad kunnen prima overweg met het mp3-formaat.
Om muziek die op uw computer staat op uw iPhone te zetten dient u de muziek eerst in te laden in het programma iTunes. Vervolgens kunt u vanuit iTunes de muziek naar uw iPhone slepen. Uiteraard geldt dezelfde procedure voor uw iPod of iPad.
Tot slot dient u er, zeker wanneer u muziek koopt via de Apple Music Store, goed op te letten dat u geregeld een back-up maakt van uw muziek op de iPhone.
Weliswaar kunt u muziek die u ooit in de Apple Music Store hebt gekocht gratis opnieuw downloaden als u de muziek bent kwijtgeraakt, maar dat kan wel eens vele malen meer tijd gaan kosten dan het terugzetten van een goede back-up op uw iPhone.
Lenovo ADLX65NCC2A Laptop-oplader
Microsoft 1513 24W Laptop-oplader
ACER ADP-18TB 2-515-5305 R33030 Laptop-oplader
Microsoft BV-T5E Batterij 3000mAh/11.6wh 3.85V
LG BL-T19 Batterij 10.3WH 3.8V

Geen opmerkingen:

Een reactie posten