2017-09-20

10 tips voor het verlengen van de batterijduur van je telefoon

Voor iedereen die dagelijks gebruik maakt van een smartphone is het een van de grootste frustraties: een lege batterij. Je kent het wel. ’s Ochtends voordat je naar het werk of naar school gaat check je nog snel even het laatste nieuws tijdens het ontbijt. Een filmpje kijken in de trein, nog even Facebooken en Instagrammen in de middagpauze om er vervolgens achter te komen dat je batterij bijna leeg is als je ’s avonds nog even met je favoriete muziek op wil gaan hardlopen. Irritant! Gelukkig zijn er manieren waardoor je de batterijduur van je smartphone kunt verlengen en niet weer voor onaangename verrassingen komt te staan. Lees het in dit artikel!gsm accu

1. Zet je smartphone in de spaarstand

Misschien een van de meest voor de hand liggende oplossingen, maar daarom zeker niet minder effectief: zet je smartphone in de spaarstand. Veel van de moderne smartphones bieden deze optie om de batterijduur van je telefoon te verlengen. Standaard staat deze modus vaak zo ingesteld dat je smartphone bij de laatste 20%, 10% of 5% automatisch in de spaarstand schiet, waardoor het laatste restje stroom nog uit de batterij geperst kan worden. De modus zorgt ervoor dat je smartphone een aantal instellingen zelf bepaalt om zoveel mogelijk batterijcapaciteit te besparen.
Concreet betekent dit dat bijvoorbeeld de helderheid van je scherm naar beneden wordt bijgesteld, de maximale snelheid van de processor wordt beperkt en meldingen worden uitgeschakeld. Je kunt bij de meeste moderne smartphones in de spaarstand je eigen persoonlijke voorkeuren aangeven en dus in grote mate toch nog op de normale manier gebruik blijven maken van je smartphone. Zeker een aanrader!

2. Wijzig je beeldscherminstellingen

Het is algemeen bekend dat het beeldscherm van een smartphone een van de meeste energie slurpende onderdelen van een telefoon is. Gelukkig bestaan er meerdere manieren om de batterijduur van je smartphone te verlengen door een paar simpele beeldscherminstellingen. Om het beeldscherm het best tot zijn recht te laten komen staat de helderheid standaard vaak erg hoog. Dit is natuurlijk mooi als je optimaal wilt genieten van je scherm, maar het zorgt er wel voor dat je batterij veel sneller leeg is. Wijzig dus de helderheid van het beeldscherm als je voor een langere tijd wilt genieten van de mooiste beelden op je beeldscherm. Bij de meeste smartphones gaat dit heel gemakkelijk, via een slider kun je de helderheid naar eigen voorkeur aanpassen.
Een andere manier om de batterijduur van je smartphone te verlengen is door bewegende animaties op de achtergrond van je scherm uit te zetten. Het ziet er natuurlijk fantastisch uit als een aantal ballen met verschillende kleuren over de achtergrond van je smartphonescherm heen en weer bewegen, maar erg bevorderlijk voor de batterijduur van je telefoon is het niet. Schakel dit dus uit! Hetzelfde geldt voor de verschillende widgets die vaak standaard staan ingesteld als je een smartphone koopt.
Vind je het niet belangrijk wat voor weer het is op je huidige locatie of vind je het niet interessant om te weten hoe laat het is in New York? Schakel deze overbodige widgets dan uit en je zult zien dat je telefoon veel langer meegaat.

3. Beperk het gebruik van energie verbruikende apps

Het gebruik van apps op smartphones zorgt er uiteraard voor dat je batterij sneller leegloopt. Het gebruik van de ene app kost meer energie dan het gebruik van een andere app, wat heel mooi inzichtelijk is gemaakt door AVG. Jaarlijks bepalen zij door middel van een onderzoek welke apps het meeste vragen van de batterij van je smartphone. In dit onderzoek is meegenomen welke apps bij gebruik het meeste energie vreten en welke apps bij het opstarten van de apps het meeste van de batterij vragen. Probeer het gebruik van deze apps te beperken als je de batterijduur van je smartphone wil verlengen!

4. Het opladen van je smartphone

Er bestaan heel wat tips en trucs om door middel van het opladen van je smartphone de levensduur van je batterij te verlengen. Een aantal hiervan zijn waar en ook een heel aantal zijn fabeltjes. Hieronder een klein overzichtje Feit of Fabel?
• Het opladen van je telefoon bij een hoge temperatuur is schadelijk voor de levensduur van je batterij – Feit
• Als je de batterij van een smartphone een nachtje in de vriezer legt is dit bevorderlijk voor de levensduur van de batterij – Fabel
• Bij moderne smartphones is het nodig om de smartphone te ontkoppelen van de lader als deze 100% is opgeladen – Fabel
• Je moet een smartphone niet constant een klein beetje opladen. Dus niet eerst 10 minuten opladen, daarna gebruiken en vervolgens weer aan de lader leggen – Fabel
• Het is verstandig om je smartphone van tijd tot tijd helemaal leeg te laten lopen en vervolgens weer helemaal op te laden – Feit
• Door middel van het kalibreren van de batterij van je smartphone kun je de levensduur verlengen – Feit
• Om de levensduur van de batterij van een smartphone te verlengen is het slim om te wachten tot de batterij helemaal leeg is voordat ik de smartphone weer oplaad – Fabel

5. Let op de temperatuur van de batterij

Misschien heb je tijdens een zonvakantie weleens de melding op je telefoon gehad dat de smartphone moet afkoelen voordat je hem verder kunt gebruiken. Dit gebeurt als de smartphone voor langere tijd aan een te hoge temperatuur is blootgesteld. Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat dit niet echt positief is voor de batterij van een telefoon. De batterij van een smartphone presteert het beste bij kamertemperatuur en alles boven de 35- of beneden de 0 graden heeft een negatief effect op de batterij van je smartphone. Probeer je smartphone dus niet te lang bloot te stellen aan deze temperaturen om te voorkomen dat de levensduur, op lange termijn, van je smartphone verminderd.

6. Kalibreer de batterij van je smartphone

Je smartphone wordt in zijn leven honderden keren aan de lader gelegd om opgeladen te worden. Na verloop van tijd is de smartphone niet meer goed in staat om aan te geven welk percentage batterij er nog resteert. Zo kan het zijn dat bijvoorbeeld de smartphone aangeeft dat de batterij voor 100% is opgeladen, maar dit in werkelijkheid maar 90% is. Het kan daarom slim zijn om je batterij een reset te geven en hiermee de levensduur te verlengen. Doe dit niet te vaak en het liefst als alle andere maatregelen en tips geen effect meer hebben.
Het opnieuw kalibreren van een IPhone kan door je iPhone aan de lader te leggen en vervolgens tegelijk de aan/uit knop en de homebutton in te drukken. Je ziet nu het Apple logo verschijnen en wacht totdat de accu volledig opgeladen is. Je zult zien dat het laatste restje van de batterij erg langzaam laadt, dit is het teken dat de kalibratie succesvol is. Als de iPhone voor 100% is opgeladen wacht je nog 1,5 uur voordat je hem ontkoppelt. De kalibratie is nu afgelopen en hopelijk merk je gelijk het verschil bij het gebruik van je iPhone!
Voor smartphones met andere besturingssystemen is er geen standaard optie om de kalibratie uit te voeren, maar zal je dit handmatig moeten doen. Laad eerst je smartphone volledig op en laat hem daarna helemaal leeglopen. Schakel de smartphone vervolgens weer in en wacht totdat het toestel zichzelf weer uitschakelt. Herhaal dit totdat de batterij echt helemaal leeg is. Hierna laad je de smartphone door middel van een USB-kabel aan een computer weer helemaal op. Wacht nadat het toestel 100% batterij heeft nog 1,5 uur en ontkoppel dan je smartphone. Kalibratie geslaagd!

7. Zet pushnotificaties op je smartphone uit

Veel apps die je installeert op je smartphone sturen je pushnotificaties om je op de hoogte te houden. Facebook en Instagram houden je op hoogte wie je updates en foto’s liket, nieuwsapps sturen je een notificatie als er belangrijk nieuws is en zo zijn er meerdere apps die je al dan niet gevraagd pushnotificaties sturen. Je raadt het al, dit is niet bevorderlijk voor de batterijduur van je smartphone. Kijk dus goed in de instellingen van je smartphone van welke apps jij het nodig vindt om notificaties te ontvangen en schakel de notificaties uit van de apps waarvan dit overbodig is!

8. Zet je smartphone in de vliegtuigmodus

Een laatste redmiddel om de batterijduur van je smartphone te verlengen is het inschakelen van de vliegtuigmodus. Hiermee worden alle mobiele netwerkverbindingen stopgezet en kun je niet meer bellen en gebeld worden en internetten. Dit is dus echt alleen geschikt op het moment dat je niet bereikbaar hoeft te zijn en geen gebruik wilt maken van een mobiele netwerkverbinding.

9. Tips voor iPhone

Omdat IOS een van de meest gebruikte besturingssystemen in de wereld is hebben we voor jullie ook nog een aantal specifieke tips voor de iPhone. Een groot aantal apps verversen zichzelf op de achtergrond van je iPhone. Door dit voor alle, of een aantal, apps uit te schakelen kan je langer met je batterij doen. Je kunt dit doen door op iPhone naar instellingen te gaan, vervolgens naar algemeen en dan naar ververs op achtergrond.
Sommige apps op de iPhone hebben je locatie nodig om de app volledig te kunnen benutten. Denk bijvoorbeeld aan apps die je gebruikt tijdens het hardlopen en door middel van gps je locatie bepalen. Voor deze apps is het nuttig als ze weten waar jij op dat moment bent, maar voor verschillende andere apps is dit niet noodzakelijk. Via instellingen, privacy, locatievoorzieningen kun je precies zien welke apps je locatie gebruiken. Schakel de apps uit waarvan je vindt dat locatiebepaling niet nodig is en verleng hiermee de batterijduur van je smartphone!

10. Tips voor Android

Android is verreweg het meest gebruikte besturingssysteem en daarom hebben we ook voor alle gebruikers van Android een aantal tips om de batterijduur te verlengen. Net zoals bij de iPhone is het op Android toestellen mogelijk om apps uit te schakelen die onnodig op de achtergrond draaien. Dit kun je doen door met je Android smartphone naar instellingen, apps, kies app, uitschakelen te gaan.
Een andere manier om te besparen op je Android batterij hebben we eerder in dit artikel ook al genoemd. Door het gebruik van energie gebruikende apps te beperken of voorkomen doe je langer met de batterij. Op een Android toestel kun je gemakkelijk zien welke apps veel energie verbruiken via instellingen, accu. Als je een goed beeld hebt van welke apps veel energie verbruiken kun je daar in het vervolg rekening mee houden!
Aanbevolen producten:
ASUS C41-N550 Batterij 4000mAh/59Wh 15V
MSI BTY-L78 Batterij 5225MAH/75.24Wh 14.4V
Dell D2VF9 0PXR51 Batterij 43Wh 11.1V
Lenovo K2450 Batterij 6700mAh/25Wh 3.75V
Dell YFDF9 Batterij 5800mah/65Wh 11.1V
accu-pc.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten