2017-09-21

De batterij van je telefoon langer mee laten gaan

De meeste mensen gebruiken thuis tegenwoordig mobiele telefoons in plaats van een vaste lijn, maar een mobiele telefoon vereist wel wat extra onderhoud vanwege de Lithium batterij. In dit artikel lees je hoe je meer uit je batterij kunt halen!
gsm accu
1.Verhoog de tijd tussen het opladen
Zet de telefoon uit. Dit is waarschijnlijk de meest effectieve en simpelste manier om de accuduur van je telefoon te verlengen. Waarom? Het helpt je om energie te besparen. Als je toch al niet van plan bent om de telefoon te beantwoorden terwijl je slaapt of buiten kantooruren kun je de telefoon net zo goed uitzetten. Doe dit ook als je ergens bent waar geen ontvangst is (zoals in de metro of op een afgelegen plek), want het continu zoeken naar netwerken is niet goed voor de batterij. Sommige telefoons hebben een 'power save'-functie, maar het duurt vaak 30 minuten zonder ontvangst voordat deze functie begint te werken. En na 30 minuten is de batterij al een stuk leger. Als je je smartphone eventjes niet gebruikt om mee te bellen kun je de vluchtmodus activeren. Andere functies werken dan nog wel.
Stop met zoeken naar signaal. Als je in een gebied bent met weinig of geen signaal zoekt de telefoon constant naar een betere verbinding en daardoor raakt de batterij snel leeg. Zorg dat je een perfect signaal hebt waar je je telefoon gebruikt. Als je geen perfect signaal hebt kun je een GSM-repeater aanschaffen, dat versterkt het signaal.
Volg de methode van volledig opladen en volledig leegmaken. Leg je telefoon niet op de lader als die nog niet op is, behalve als het heel belangrijk is. Laad de telefoon pas op als deze bijna uitgaat en blijf doorladen tot de telefoon helemaal vol is. OF doe juist het tegenovergestelde: uit sommige artikelen blijkt dat het bij lithium-batterijen juist beter is om ze al op te laden als ze maar een beetje leeg zijn.
Zet de trilfunctie van je telefoon uit. Door de trilfunctie gaat een batterij sneller leeg. Hou het volume van de beltoon zo laag mogelijk.
Zet de schermverlichting van je telefoon uit. Schermverlichting zorgt ervoor dat je het scherm beter kunt lezen als je buiten bent, maar het vergt veel van de batterij. Als je het niet echt nodig hebt kun je het beter uitzetten. Als je het wel gebruikt kun je de tijdsduur instellen. Eén of twee seconden is vaak genoeg. Er bestaan ook telefoons met een lichtsensor, deze schakelen de schermverlichting automatisch aan of uit.
Vermijd het gebruik van onnodige functies. Als je weet dat je de telefoon voorlopig niet kunt opladen, gebruik dan niet de camera en ga niet op internet. En als je de camera al gebruikt, laat het flitsen dan achterwege.
Hou gesprekken zo kort mogelijk. Het ligt misschien voor de hand, maar hoe vaak heb je niet iemand al bellend horen zeggen: "m'n batterij is bijna op", waarna diegene nog minuten lang doorpraatte? Soms is een lege batterij alleen een goed excuus om een gesprek af te kappen, maar als het echt waar is, hou het gesprek dan kort.
Zet bluetooth uit. Bluetooth vergt veel van een batterij.
Hetzelfde geldt voor WIFI, GPS en infrarood, als je telefoon deze functies heeft.Zet de desbetreffende functie pas aan op het moment dat je het echt nodig hebt.
Zet de helderheid van het scherm zo laag mogelijk.
Gebruik liever GSM dan 3G. 3G of Dual Mode verkort de batterijduur aanzienlijk. Met alleen GSM gaat de batterij vaak tot 50% langer mee.
Vermijd, in het geval van een smartphone, het gebruik van bewegende plaatjes of video als achtergrond.
Gebruik waar mogelijk een zwarte achtergrond. AMOLED-schermen verbruiken veel minder stroom als ze zwart weergeven in plaats van wit. Gebruik een site als Blackl als je je webbrowser gebruikt, dan heb je bij Google een zwarte achtergrond in plaats van een witte.
2.Verleng de levensduur van de batterij
Initialiseer een nieuwe batterij. Nieuwe batterijen moeten altijd eerst volledig opgeladen worden voordat je ze gaat gebruiken. Batterijen op basis van nikkel moeten minstens 16 uur geladen worden en daarna 2-4 keer helemaal worden opgebruikt en weer helemaal worden opgeladen. Lithium-ion-batterijen moeten 5-6 uur worden geladen. De telefoon zal al veel eerder aangeven dat de batterij vol is, maar kijk daar niet naar, de aanduiding is nog niet accuraat als de batterij nog niet is geïnitialiseerd.
Vermijd het volledig leegtrekken van een lithium-ion-batterij! Anders dan bij Ni-Cd-batterijen wordt de levensduur van de batterij verkort elke keer dat de batterij volledig leeg is. Leg de telefoon op de lader als je nog één streepje over hebt.
Hou de batterij koel. De batterij gaat het langst mee als het wordt gebruikt bij kamertemperatuur, hoge temperaturen zijn niet goed. Je kunt het weer natuurlijk niet beïnvloeden, maar probeer om de telefoon niet achter te laten in een hete auto en stop de telefoon niet in je broekzak. Controleer de telefoon als deze op de lader ligt. Als de telefoon heel warm aanvoelt is er misschien iets mis met je lader.
Laad de batterij op de juiste manier op, dat is per type verschillend. De nieuwere telefoons hebben vaak lithium-ion-batterijen, oudere types hebben meestal een nikkel-cadmium-batterij. Check de batterij of de gebruiksaanwijzing om te zien welk type je hebt.
  • Je kunt de levensduur van lithium-ion-batterijen verlengen door ze voorzichtig op te laden, bewaar de batterij gedeeltelijk opgeladen als je de batterij niet gebruikt.Laad de batterij weer op voor gebruik.
  • Gebruik altijd een lader die geschikt is voor jouw type batterij.
Bewaar batterijen op de juiste manier. Bewaar de batterij op een koele, droge plek als je de batterij een tijdje niet gebruikt. Een hersluitbaar zakje in de koelkast werkt goed (niet in de vriezer). Maar laat de batterij wel een uurtje opwarmen voordat je deze gaat gebruiken.
Maak de contacten van de batterij en de telefoon schoon. De contacten worden langzaam vies waardoor de efficiëntie minder wordt. Maak ze schoon met een wattenstaafje en isopropyl-alcohol. Als de contacten twee verschillende metalen zijn, zoals goud en tin, kan er corrosievorming ontstaan. Gebruik aceton of nagellakremover om de corrosie te verwijderen, maar kijk uit: plastic kan hierdoor oplossen.
3.Indicators voor een kapotte batterij
Leer hoe je kunt merken dat de batterij niet goed meer is:
  • De gebruiksduur wordt steeds korter na het opladen.
  • De batterij wordt heel heet tijdens het laden.
  • De batterij wordt heel heet tijdens gebruik.
  • De batterijbehuizing wordt dikker. Voel de binnenkant/telefoonkant van de batterij om te kijken of de batterij opgezwollen is. Of leg de batterij op een vlakke ondergrond, als deze makkelijk ronddraait en niet vlak is is er misschien een verdikking. De behuizing van een gezonde batterij moet vlak zijn.

Tips

  • Je hoeft je telefoon niet uit te zetten tijdens het laden. De meeste batterijladers leveren genoeg stroom om de batterij op te laden en tegelijkertijd de telefoon te gebruiken. De laadtijd zal niet langer zijn en je kunt beter in de gaten houden wanneer de telefoon weer vol is.
  • Gebruik geen autolader als de temperatuur in de auto heel hoog is. Wacht tot de auto wat is afgekoeld voordat je gaat laden.
  • Controleer of je telefoon een "Battery Save"-optie heeft. Dit verlengt de batterijduur aanzienlijk.
  • Laat je telefoon niet elke paar minuten automatisch controleren op nieuwe mail. Het beste voor de batterij is als je je mail handmatig binnenhaalt.
  • mAh is een afkorting voor milli-ampère-uren. Hogere waarden op hetzelfde voltage geven aan dat de batterij een hogere capaciteit heeft en dat de batterij dus langer meegaat.
  • Hoe goed je ook voor je batterij zorgt, uiteindelijk is de batterij een keer versleten. Breng de oude batterij altijd naar het gemeentelijke afvalpunt of een ander geschikte verzamelplek voor chemisch afval.
  • Maak gebruik van de speciale batterij bespaar modus, wanneer u over een Android smartphone met Android 5.0 of hoger beschikt.
  • Schakel bij Apple toestellen met iOS 7.0 of hoger het 3D effect binnen het startscherm uit. Dit kan binnen de algemene instellingen van uw smartphone.
Aanbevolen producten:
Dell 092YR1 Batterij 67Wh 11.4V
Lenovo L09C6D22 L09S6D21 57Y6309 Batterij 57wh 11.1V
HP HSTNN-UB6M 787089-541 Batterij 3130mAh/37Wh 11.4V
Asus C21-TX300P Batterij 5000mah/38wh 7.6v
Acer AC14B18 Batterij 3220mah/6-Cell 11.4V
Lenovo 45N1023 45N1022 Batterij 8400mAH/94WH 11.1V(Not compatible 14.8V)
accu-pc.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten