2017-09-24

Met deze 5 tips gaat je laptop langer mee

Zo zorg je beter voor je laptop!

Een laptop is een prachtig staaltje technologie. Zo compact en handig! Het is een delicaat apparaat waar je goed zorg voor moet dragen. Maar soms lijkt het alsof de levensduur van onze technologie met de tijd steeds korter wordt. Er zijn enkele zaken waar jij op kan letten die de levensduur en kwaliteit van je laptop gegarandeerd zullen verhogen. Met deze 5 tips zorg je beter voor je laptop !

1. Laad je laptop correct op:

De levensduur van je batterij wordt verlengd wanneer je je laptop op een correcte manier oplaadt. Begin pas met opladen als de batterij tussen 2% en 10% over heeft. Laad je batterij altijd volledig op tot 100%. Probeer zoveel mogelijk te werken op netstroom en haal je batterij op dat moment uit je laptop.

2. Gebruik enkel een oplader van de originele fabrikant:

Het is beter om een oplader te gebruiken van de originele fabrikant van je laptop. Let op met universele opladers of andere opladers die zogezegd ook te gebruiken zijn voor jouw laptop. Het kan zijn dat deze niet afgestemd zijn op het voltage van jouw laptop.

3. Houd je laptop koel:

Hitte is heel schadelijk voor je laptop, zorg er dus voor dat je laptop altijd voldoende kan afkoelen. Laptopkussens zijn bijvoorbeeld belangrijk voor veilig en comfortabel laptopgebruik op de schoot.

4. Leg geen zware objecten op je laptop:

Je laptop is een delicaat apparaat waar je niet zomaar dingen mag op stapelen. Ook al ligt je laptop gesloten op een tafel, plaats er geen boeken of andere zware objecten bovenop.

5. Drink of eet niet aan je laptop:

Ongelukjes zijn zo snel gebeurd. Probeer niet te eten of te drinken in de buurt van je laptop. Een glas vloeistof omstoten op je laptop kan hem voorgoed beschadigen. Ook kruimelen tussen je toetsenbord is te vermijden. Houd eten en drinken dus zoveel mogelijk uit de buurt van je laptop.
Aanbevolen producten:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten