2017-12-05

Dit is de nieuwe iPhone X

DIT IS DE NIEUWE iPHONE X
Gister om 19:00 stipt zaten wij met ons hele team klaar voor de Apple livestream. Jaarlijks presenteert Apple rond deze datum het nieuwste iPhone model. Omdat het dit jaar 10 jaar geleden is dat Apple de eerste iPhone (2G) introduceerde, was er een hoop lawaai rondom dit jaars jubileum model. Dat de naam van het nieuwe model de iPhone X zou gaan heten werd al snel het gerucht.
iPhone X
Na een introductie van de nieuwe iPhone 8 en 8+ wat in feite een 7S en 7S+ zijn  (slechts kleinere upgrades t.o.v de iPhone 7) werd de iPhone X gepresenteerd. De X heeft een volledig OLED scherm en loopt rondom het complete frame van de iPhone. De home button met bijbehorende Touch-ID is verdwenen en heeft plaats gemaakt voor het scherm.
Gezichtsherkenning
Hoe de iPhone zonder touch id ontgrendeld zou moeten worden werd al snel de grote vraag. Een hoop geruchten benoemde dat de vingerscanner in het scherm verwerkt zou worden. Dit zou enorme gevolgen hebben voor reparatiezaken gezien de vingerscan niet te repareren is zonder officiële Apple apparatuur waartoe alleen Apple toegang heeft. En wanneer de Touch-ID in het scherm verwerkt zou zitten zou bij elke scherm reparatie deze vingerscanner vervangen moeten worden, waardoor reparatie zaken geen scherm reparaties meer uit kunnen voeren. Gelukkig kwam Apple met een andere oplossing: Gezichtsherkenning.
Apple zou Apple niet zijn als het elke uitdaging uitgaat en de grootste uitdagingen weet te overwinnen door de nieuwste innovaties toe te passen. Zo heeft de iPhone X de beste gezichtsherkenning van alle smartphones die er op dit moment op de markt zijn. Ja, de S8 heeft een “soort” gezichtsherkenning, maar deze werkt via de iriscanner, via je oog en niet je gezicht dus.
Deze gezichtsherkenning is een baanbrekende innovatie die tevens past bij de baanbekendheid van de eerste iPhone. Wat al helemaal geweldig is: Je kan je gezicht laten scannen en verwerken in een Emoji.
iPhone X gezichtsherkenning
Design
De nieuwe iPhone X is zowel voor als achter gemaakt van glas. Voor ons is een achterkant van glas natuurlijk positief, deze breken immers ook. Of je er als consument zo blij mee bent v is  de vraag. Mooi oogt het in ieder geval wel. Ook het scherm wat volgens Apple “Uit het meest duurzame glas bestaat” is wederom breekbaar. Enige zorg biedt het nieuwe glas met OLED wel: OLED schermen worden namelijk geproduceerd door Samsung en Apple dient deze schermen af te nemen bij Samsung zelf (rond de €110 per stuk). Dit zal ervoor zorgen dat de reparatie prijzen van de iPhone X vele malen hoger zullen liggen dan die van bijvoorbeeld de iPhone 7 of 8. Wat de precieze prijs zal worden zullen we pas rondom eind November weten.
Tevens is ook de iPhone X weer waterdicht. De waterdichtheid is nagenoeg hetzelfde als die van de iPhone 7. Het frame is gemaakt van roestvrij staal en zal verkrijgbaar zijn in het zwart of zilver.
Camera
De nieuwe camera van de iPhone X zal een 12MP sensor bevatten, met een dubbele lens die helderder is dan de camera van de iPhone 7+.
Met deze nieuwe camera zul je op verschillende manieren het licht van een foto kunnen bewerken wat eerder nog niet mogelijk was.
Naast de foto’s kan de iPhone X ook fantastische beelden schieten van maar liefst 60 frames per seconde. Dit betekent dat de iPhone X beelden in 4K kan schieten en SLO-MO’s in 1080P met 240 frames per seconden.
Draadloos opladen
Ten slotte kan de nieuwe iPhone X draadloos opgeladen worden, dit hebben devices zoals de Samsung Galaxy S8 en S8+ al dus een grote innovatie hoeft niet te te worden genoemd.
Apple heeft zoals je zal verwachten ook een eigen draadloze lader ontworpen, deze gaat de AirPower heten en zal pas volgend jaar verkrijgbaar zijn. Het goede nieuws: de iPhone X, 8 en 8S zullen universeel oplaadbaar zijn met andere draadloze laders. Je kunt dus ook een Samsung lader gebruiken om jouw iPhone op te laden.
Prijskaartje
Nou hoor ik jullie denken: ”Zal wel weer wat kosten”. Nou dat doet de iPhone X zeker. Onder andere door het nieuwe OLED scherm is de prijs van de nieuwe iPhone X omhoog geschoten. Het 64GB model zal €1160 gaan kosten en het 256GB model €1329.
Reparatie
De reparatie van de iPhone X zal waarschijnlijk pas rond Januari betaalbaar worden. De scherm prijzen van nieuwe iPhones zijn vlak na de release ontzettend hoog. Dit heeft meerdere oorzaken:
De productie van schermen zijn vooral bedoeld voor nieuwe devices
Er is het begin nog weinig kapotte devices waardoor er dus nog weinig vraag is naar de nieuwe schermen.
OLED wordt door Samsung geproduceerd, Apple zal deze schermen van Samsung moeten afnemen die hier uiteraard ook weer een kleine winst op zullen maken
OLED schermen zijn duurder om te produceren dan de huidige LCD schermen.
Sony ACDP-100D01 Laptop-oplader
HP PCA222 633196-001 PS-6221-7 Laptop-oplader
IBM 44V4145 Batterij 3.7Ah 13.3Wh 3.6V
LG ADS-40FSG-19 Laptop-oplader
Bose 063404 Batterij 2230mAH/17Wh 7.4V
Toshiba PA5157U-1BRS Batterij 4160mah/50WH 11.4V

Geen opmerkingen:

Een reactie posten