2017-12-05

Namaak 6S schermen werken niet meer met iOS 11

Namaak 6S schermen werken niet meer met iOS 11
Alle gebruikers met een iPhone 6S die ooit gerepareerd is met een namaak scherm opgelet! De nieuwste iOS 11.0 zorgt ervoor dat bij de iPhone 6S en sommige iPhone 7 modellen het touchscreen niet meer functioneert wanneer het scherm ooit vervangen is met een namaak scherm.
LET OP: DIT GELDT ALLEEN BIJ NAMAAK SCHERMEN.
Apple heeft het probleem in de iOS 11.0.3 update verholpen! Zie het 2de bullet point in het onderstaande screenshot.
Update Apple verbeterd probleem niet werkende schermen apple
Dit probleem doet zich niet voor wanneer je jouw scherm hebt laten repareren bij een reparateur zoals ThePhoneLab want wij repareren alleen met originele onderdelen. Bij onze klanten is dit probleem geen één keer voorgekomen.
Sinds de iOS11 update ontvingen wij meerdere mensen in de winkel die hun telefoon in andere winkels hadden laten repareren. Deze winkels gebruikten geen originele onderdelen bij de reparaties. Een tijd na de reparatie voerde de klant de nieuwste iOS update van Apple uit op hun iPhone 6S. Na de update merkten deze mensen meteen dat het touchscreen niet meer functioneerde.
Wij lazen op meerdere blogs zoals op Reddit dat verschillende reparatie winkels die met namaak schermen werken deze klacht ook kregen. Wij besloten om dit te gaan testen. Wij verkregen een namaak scherm van een persoon in de winkel die dit probleem had nadat zij 3 weken geleden bij een andere reparatie winkel voor een bodem tarief haar scherm had laten repareren.
In de eerste video hebben wij iOS 10 geïnstalleerd en werkt het scherm prima.
Vervolgens voerde wij de update uit naar iOS 11 waarna het scherm totaal niet meer functioneert.
Er is duidelijk te zien dat dit namaak scherm problemen met zich meebrengt na de iOS 11 update, de geruchten zijn bevestigd.
Apple
Of Apple dit met opzet heeft gedaan is niet bekend en onwaarschijnlijk, er gaan namelijk berichten dat Apple reparatiezaken die met namaakschermen werken heeft gebeld om te kunnen achterhalen wat het probleem is.
Wij verwachten dat Apple binnenkort een update zal doorvoeren die het probleem zal verhelpen. Wij raden in ieder geval niet aan om jouw iPhone 6S scherm te laten repareren tegen bodem prijzen, hiervoor krijg je namelijk hoogst waarschijnlijk een namaak welke voor touch maar ook andere problemen kan zorgen.
Oorzaak
Het probleem wordt veroorzaakt doordat de namaakschermen geen gecodeerde Touch IC hebben. Zoals hieronder op de afbeelding te zien is heeft een origineel scherm (zoals die wij gebruiken) wel de juiste codering.
Touch Controller IC iPhone 6S
Goedkoop is duurkoop
Voor de consument lijkt de goedkoopste optie soms de beste. Niet iedereen ziet aan de buitenkant namelijk dat een namaak scherm ontzettend veel verschilt van een Origineel of OEM scherm. De schermen die na de update van Apple niet meer functioneren zijn “namaak” schermen en ook veel goedkoper. Reparatie winkels die deze schermen plaatsen mogen dan wel een erg voordelig tarief hebben, veel goeds doet het niet voor jouw iPhone.
Een iPhone 6S heeft bovendien een waarde van €400 tot €700. Een scherm reparatie van €150 is dan ook een goede investering in jouw telefoon. Wanneer je kiest voor een goedkoper namaak scherm riskeer je de werking van jouw mooie dure device.
Sony ACDP-100D01 Laptop-oplader
HP PCA222 633196-001 PS-6221-7 Laptop-oplader
IBM 44V4145 Batterij 3.7Ah 13.3Wh 3.6V
LG ADS-40FSG-19 Laptop-oplader
Bose 063404 Batterij 2230mAH/17Wh 7.4V
Toshiba PA5157U-1BRS Batterij 4160mah/50WH 11.4V

Geen opmerkingen:

Een reactie posten