2018-05-06

Patenten van Samsung laten opvouwbare beeldschermen zien

Patenten zijn openbaar en daarom doorzoekbaar en dan kom je nogal eens wat tegen. Bijvoorbeeld een aantal patenten van Samsung voor opvouwbare schermen.
Vouwen die handel
De volgende grote revolutie in de smartphonewereld zal zijn het veranderen van de vormfactor van het apparaat zijn. Zonder uitzondering gebruiken we nu een rechthoekig apparaat maar dat zal gaan veranderen in de toekomst. In de eerste plaats omdat we in de toekomst anders met schermen gaan werken door de spraakfunctie en wie weet ooit een hologram. Daarnaast zullen schermen straks opvouwbaar zijn waardoor het formaat kleiner zal worden.
Dat laatste is al heel erg dichtbij. Er zijn al merken die experimenten met een smartphone voorzien van een scharnier. Dat is geen opvouwbaar scherm maar twee schermen die je open klapt en je de illusie geven dat een scherm uit een stuk is. De echte oplossing zal het scherm zijn dat echt te vouwen is zonder gebruik te maken van een scharnier. Elk merk denkt daar over na en natuurlijk Samsung ook.
In de patenten die gedeponeerd zijn zien we twee verschillende manieren waarop een scherm gevouwen kan worden. In de bovenstaande afbeelding zien we een smartphone die in landschapsmodus gehouden wordt en in het midden verticaal is gevouwen. In de afbeelding hieronder zien we een smartphone in portretmodus die horizontaal op twee plekken gevouwen wordt.
Hoewel de bron spreekt over scharnieren zien we duidelijk in de tekeningen dat het scherm mee buigt en niet uit verschillende delen bestaat. Naast het scherm zal ook de software moeten worden aangepast aan de werking van de schermen. Wanneer het beeldscherm in een bepaalde hoek is gebogen zullen de iconen en dergelijke anders gerangschikt worden. Ook zal de linker-en rechterzijde een ander gebruiksdoeleinde krijgen.
Het laatste patent dat geregistreerd is door Samsung is voor een smartphone met een transparant beeldscherm. Eerder bracht bedrijf al een televisie uit met een doorzichtig scherm. In het geval van de smartphone zou het vooral toepasbaar zijn bij augmented reality. De gebruiker zou door het scherm de echte wereld met de digitale overlay kunnen bekijken.

Beschikbaarheid

Hier komt de grote teleurstelling, een patent is nog geen product. Een patent dient er voor om een idee voor een product of oplossing te beschermen zodat anderen er geen misbruik van willen maken. Bedrijven leggen zo veel mogelijk oplossingen vast. Wanneer ze zelf niks mee doen kunnen ze altijd nog geld verdienen aan anderen die het wel willen uitvoeren. Het is zeker dat we vouwbare beeldschermen gaan zien, de vraag is alleen wanneer.
Dell HYV3H 0HYV3H Laptop-oplader
Microsoft BV-T5E Batterij 3000mAh/11.6wh 3.85V
HP 503376-001 Laptop-oplader
Bose 063404 Batterij 2230mAH/17Wh 7.4V
Lenovo L14D2P31 Batterij 7000mAh/26.60wh 3.8V

Geen opmerkingen:

Een reactie posten