2018-05-02

Pixel en Pixel 2 krijgen in Android P standaard ondersteuning voor Bluetooth-gehoorapparaten

Android P staat garant voor veel nieuwe mogelijkheden en hiervan zien we bijna dagelijks informatie over naar buiten komen. Er zijn aanwijzingen in de code van AOSP gevonden die duiden op de komst van ondersteuning voor Bluetooth-gehoorapparaten.
Android Open Source Project
In het Android Open Source Project (AOSP) worden alle toevoegingen opgeslagen die in Android P gebruikt zullen gaan worden. In deze code zijn al veel aanwijzingen gevonden, bijvoorbeeld over het bestaan van de Pixel 3, het duidelijker weergeven van beveiligingsupdates, het onthouden van individuele volumeniveaus van verbonden Bluetooth-apparaten en het op de achtergrond blokkeren van apps bij gebruik van de camera. Nu zijn er in een aantal commits in AOSP aanwijzingen gevonden die aangeven dat de Pixel- en Pixel 2-toestellen met Android P standaard ondersteuning hebben voor Bluetooth-gehoorapparaten.
Bluetooth-gehoorapparaten kunnen draadloos verbinding maken met een smartphone. Via een app kan het hoortoestel dan ingesteld worden op verschillende omgevingen maar het is ook mogelijk om muziek te luisteren of te bellen met het apparaat. Helaas kunnen deze gehoorapparaten vaak geen verbindingen maken met Android-smartphones waardoor tussenkomst van een extra Bluetooth-apparaat noodzakelijk is. Door de Bluetooth-ondersteuning standaard in Android op te nemen, wordt het extra apparaat weer overbodig gemaakt.

Beschikbaarheid

De aanwijzingen zijn gevonden in de code zoals deze wordt gedeeld in het Android Open Source Project, het is nog niet bevestigd door Google zelf. Men denkt dat in de derde developer preview, deze functie getest zal kunnen worden. Deze tweede testversie zal in mei worden aangekondigd, waarschijnlijk tijdens het ontwikkelaarsevenement Google I/O2018 dat van 8 tot en met 10 mei plaatsvindt. De derde preview verwachten we in juni.
Via: XDA Developers

Stuur mij een mailtje als de Google Pixel 2 XL beschikbaar is!

Vul je e-mailadres in. Je ontvangt dan, nadat je je e-mailadres hebt bevestigd, maximaal drie mailtjes. Ook wij haten spam!
DELL 4GVGH Batterij 84Wh 11.4V
Samsung EB-BN910BBE Batterij 3220mah 4.4V
Samsung A2514_KSM Laptop-oplader
Advent I30-4S4400-M1A2 I30-4S2200-C1L3 Batterij
Acer AS10D75 AS10G3E AS10D31 Batterij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten