2018-05-13

Xiaomi smarthomeproducten werken straks ook met Google Assistant

Xiaomi heeft via Twitter laten weten dat ze een aantal producten ook met Googe Assistant zullen laten samenwerken. Hierbij hoort ook de Mi Bedside Lamp. Met de Google Assistant kan je vervolgens via je stem de lampen in- en uitschakelen.
Xiaomi
Dit Chinese merk is momenteel heel hard bezig om Europa te veroveren. Het marktaandeel van dit merk is in een jaar met 1000(!) procent gegroeid en staat op de vierde plaats in de top vijf van meest gekochte merken in Europa. Ook de Verenigde Staten staat op de agenda van Xiaomi al zal dat door de huidige houding van het land tegen Chinese bedrijven niet makkelijk worden.
Xiaomi maakt naast smartphones ook veel smarthomeproducten die via een app te bedienen zijn. We hebben al eens de robotstofzuiger getest van Xiaomi maar er zijn ook veel andere goedkope en toch handige artikelen van dit merk in omloop. Google is in China een moeilijk verhaal vanwege de censuur, maar om de wereld te veroveren zal Xiaomi de diensten van Google toch moeten omarmen.
Via Twitter heeft het bedrijf bekend gemaakt dat een aantal van de smarthomeproducten de mogelijkheid krijgen om met Google Assistant samen te werken. Hierbij wordt het mogelijk om via een commando als 'Hey Google, turn the lights off' ook de Xiaomi-lichten uit te schakelen. Inschakelen behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Een aantal van deze slimme lampen zijn de Mi Bedside Lamp,  Mi LED Smart Bulb en de Mi Smart Plug. Deze zijn niet te koop in Nederland en België, maar de kans bestaat dat de Kruidvat ze gaat voeren. Wil je deze producten wel gebruiken dan ben je nog aangewezen op websites als deze.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten