2018-01-23

Android Berichten-app wordt standaard meegeleverd op Huawei-smartphones

Google heeft in een blogpost laten weten dat hun sms-app, Android Berichten, in de komende maanden de standaard sms-app op Huawei-smartphones zal gaan worden.
Android Berichten en RCS
Android Berichten is een sms-app Messenger die in 2014 in de Play Store beschikbaar gemaakt werd ter vervanging van de standaard sms/mms-app. De stelt je in staat om sms'jes en mms'jes te ontvangen en te versturen.
Daarna werd het nieuwe universele profiel voor RCS, rich communication services in de app geïntegreerd. Dit is een communicatie-profiel dat is ontwikkeld door 59 providers die samenwerken onder de vlag van de GSMA, de organisatie die GSM-communicatie regelt en onder andere het Mobile World Congress jaarlijks organiseert.
Met dit profiel kunnen gebruikers onder meer foto's sturen, groepsgesprekken houden en zien wanneer iemand typt. Deze mogelijkheden kennen we natuurlijk ook van de messengers WhatsApp, Signal en Telegram. Google maakte vorig jaar bekend dat naast het Amerikaanse Sprint andere providers dit profiel snel zouden  gaan overnemen en de app Android Berichten op hun Androidtoestellen mee zouden gaan leveren.

Android Berichten en Huawei

Google en Huawei hebben nu de handen ineen geslagen en gaan Android Berichten naar miljoenen Huawei-gebruikers te brengen. De app wordt namelijk voorgeïnstalleerd op Huawei-smartphones. Huawei-gebruikers kunnen dan in deze app groepschats aanmaken, zien dat er iemand aan het typen is, en meer.
Voor ons Nederlanders en België is het misschien niet zo'n groot nieuws aangezien we niet vaak meer een sms-app gebruiken, maar in andere werelddelen is sms'en nog steeds erg populair. In de komende maanden wordt Android Berichten in het smartphone-portfolio van Huawei geïntegreerd. Dit zal wellicht via een update plaatsvinden.
Toshiba PA5053U-1BRS Batterij 6600mah 3.7V
Dell 4XKN5 Batterij 65WH 11.1V
LG BL-48TH Batterij 3140MAH 3.8V
MSI A12-120P1A Laptop-oplader
Sony ACDP-100D01 Laptop-oplader

Geen opmerkingen:

Een reactie posten