2018-01-29

AW Poll: zou jij een smartwatch dragen?

We hebben deze week een tweetal artikelen op Androidworld gewijd aan smartwatches en de techniek erachter. We vragen ons af of jullie al in het bezit zijn van een smartwatch of dat jullie er voor open staan er één te dragen.

Horloges door de tijd heen

Het horloge is al eeuwenlang een begrip. De eerste horloges hadden nog geen bandje. Ze hadden een dubbele functie. Je kon er de tijd op zien, maar ze golden ook als een status-symbool. Deze twee functies hebben ze vaak nog steeds.
In de jaren tachtig kwamen er horloges op met een groter scala aan functionaliteiten. Je vond ze met rekenmachines, afstandsbedieningen en dieptemeters. In de loop van de jaren negentig werd het mogelijk om zelfs sms'jes te ontvangen met je horloge, maar de communicatie met de telefoon viel daarna even stil.
Vanaf 2013 kwamen de slimme horloges op de markt zoals we ze nu kennen. Je zou zeggen dat de horloges na 5 jaar wel ingeburgerd zouden zijn, maar dit is zeker nog niet het geval. Ik heb zelf de indruk dat deze horloges een toekomst hebben.  Werd je tien jaar geleden nog uitgelachen omdat je internet op je telefoon had, nu heeft iedereen het. Zo kan het ook met smartwatches lopen.

Hebben smartwatches de toekomst?

De reden dat nu nog niet iedereen met een horloge loopt, ken ik niet. Het lijkt daarom een goed moment om te onderzoeken of jullie überhaupt openstaan voor het dragen van een smartwatch. Misschien heb je er al één, misschien wil je er wel één. Het kan ook zijn dat je alleen van klassieke horloges houdt en dat je er geen extra functionaliteit wil geven. Het kan ook zijn dat je niet continu aan de tijd herinnerd wil worden, of je hebt gewoon niks met horloges. Deel je standpunt met ons in deze poll.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten