2018-01-28

Krijgt de Moto X5 een iPhone X-notch?

Na de toestellen in de Z3- en de G6-serie zijn we nu aanbeland bij de Moto X5. Ook van dit mid-range toestel is een afbeelding opgedoken, met daarop een kenmerkende feature van de iPhone X.

Moto X5 met een notch?

De Moto X5 zal hoogstwaarschijnlijk de naam worden van de opvolger van de Moto X4. Dit toestel met dual-camera en USB Type-C werd vorig jaar tijdens de IFA in augustus aangekondigd en kreeg een adviesprijs van €379,99 mee. De X5 is nu op onderstaande afbeelding opgedoken.
Als we deze afbeelding mogen geloven dan krijgt de X5 een randloos design, net als de Z3- en de G6-toestellen. Het FHD+-scherm zou 5.9 inch groot worden en ook een 18:9-beeldverhouding krijgen. Het meest opvallende aan dit scherm is wel de notch. Dit is een inkeping in de bovenste schermrand, een designkeuze die ook te zien is op de Essential Phone en de <a "target="_blank" href="https://www.iculture.nl/iphone/" target="_blank">iPhone X. De notch valt niet echt op omdat de statusbalk dezelfde kleur heeft maar de icoontjes maken een en ander wel duidelijk. In de notch zijn de speaker en de dubbele selfcamera verwerkt.

Witte knop en kunstmatige intelligentie

Ook hier zien we net als bij de Z3-toestellen de nieuwe witte knop onderin het scherm die dan de oorspronkelijke vingerafdrukscanner zou gaan vervangen. Deze scanner stelde je in staat de homeknoppen te vervangen door middel van diverse swipes. Het was ook mogelijk om van onscreen-navigatieknoppen gebruik maken. De witte knop op de afbeelding zou dan de moderne versie moeten zijn waarbij ook zou kunnen worden gekozen voor de traditionele set-up van drie navigatieknoppen (terug, home, recent).
De vingerafdrukscanner zelf is niet zichtbaar op de afbeelding en kan in het scherm verborgen zijn, helemaal ontbreken of plaats hebben gemaakt voor gezichtsherkenning. We zien in ieder geval wel vier camera's en de bekende ronde cameramodule achter. De afbeelding heeft het ook over Moto XP's, iets in de trant van kunstmatige intelligentie. Een nieuwe trend in de smartphonemarkt waar Moto dus ook aan mee gaat doen.

Beschikbaarheid Moto X5

De voorganger van de X5 werd dus tijdens de IFA in augustus aangekondigd en naar verwachting gaan we dit toestel dan ook voor het eerst in het echt zien. Wat vind jij van de Moto X5 met notch?
HP 445102-002 578189-001 Laptop-oplader
Sony ACDP-100D01 Laptop-oplader
MSI BTY-L77 Batterij 7500mAh/83.25Wh 11.1V
MSI A12-120P1A Laptop-oplader
Motorola GK40 Batterij 2200mAh 3.8V

Geen opmerkingen:

Een reactie posten