2018-06-05

Asus ROG Phone officieel: gaming-smartphone met opgevoerde luchtgekoelde Snapdragon 845

De volgende smartphone gemaakt om mee te gamen is aangekondigd. De ROG Phone is een model van Asus speciaal ontworpen om comfortabel mee te gamen.
Asus ROG Phone
Eerst was daar de Razer Phone, toen kwam de Black Shark van Xiaomien er is ook nog een start-up Wonder dat een nieuw mobiel-gaming-platform wil bouwen met een Android-telefoon als basis. Blijkbaar is het maken van een smartphone voornamelijk bestemd voor gaming geen slecht idee geweest van Razer.
Vandaag heeft de gaming-tak van Asus een speciale smartphone aangekondigd die net als de bovengenoemde modellen vooral gemaakt is om mee te gamen. De Asus ROG Phone (Republic of Gamers) heeft een apart design en is volgens Asus opgebouwd uit componenten die het mobiele gamen moeten verbeteren. De ROG Phone draait op de Qualcomm Snapdragon 845-chipset maar is door Asus samen Qualcomm aangepast zodat hij op hogere snelheden kan werken. De kloksnelheid is 2,96 GHz en dat is 200 mHz hoger dan de standaard chipset. Deze kloksnelheid is alleen zo hoog tijdens het gamen daarbuiten is deze lager zodat er niet teveel energie wordt verspild.
De X-mode moet ervoor zorgen dat in alle gevallen de snelheid optimaal is voor de taak die er op moment uitgevoerd moet worden. Deze setting kun je in in het gaming centre zo instellen dat hij aan gaat wanneer je je favoriete game opstart. Voor extra koeling heeft Asus de ROG Phone van een AeroActive Cooler voorzien. Dit is een accessoire die je aan de buitenzijde van het toestel kunt klikken. De refreshrate van het 6 inch AMOLED-beeldscherm is 90Hz en dat is twee keer zoveel als standaard smartphones maar toch nog minder dan de 120Hz die de Razer Phone aankan.

AirTriggers

Je kunt games spelen met je vingers op het beeldscherm maar de ROG Phone is ook voorzien van zogenaamde AirTriggers-sensoren. Met een klein beetje druk kun je deze knoppen gebruiken om een game te spelen zonder vingers op het scherm. Omdat je de meeste games speelt in landschapsmodus heeft Asus de aansluitingen voor de kabels aan de zijkant gezet. Zo zitten ze niet in de weg tijdens het gamen. Verder is de smartphone uitgerust met 8GB aan werkgeheugen en 128 of 512 GB aan interne opslag. Verder zijn er speciale docks voor in de hand of om op je bureau te zetten en de game op een beeldscherm te spelen. De WiGig Dock maakt van het toestel een echt handheld gaming device.

Beschikbaarheid

Wanneer de ROG Phone beschikbaar zal zijn en tegen welke prijs is nog niet bekend. Hopelijk horen we dat snel van Asus.
 Acer PA-1450-26 Laptop-oplader
Lenovo ADLX65NCC2A Laptop-oplader

Geen opmerkingen:

Een reactie posten