2018-06-05

Foto's gelekt: zo ziet de BlackBerry Key2 eruit

Het is nog maar twee nachtjes slapen voor de nieuwe BlackBerry Key2 gelanceerd wordt, maar het nieuws lijkt er nu al bijna vanaf. Er is voortijdig een aantal foto's gelekt die in ieder geval over de buitenkant al wat info prijsgeven.
BlackBerry Key2
Op zeven juni wordt de BlackBerry Key2 gepresenteerd op een speciaal evenement, maar we kunnen alvast een tipje van de sluier oplichten. De opvolger van BlackBerry KeyOne is op een aantal foto's te zien die door EVLeaks op Twitter wereldkundig zijn gemaakt. Evan Blass staat erom bekend over goede bronnen te beschikken en de foto's zullen we dan ook maar voor waar aannemen.
De BlackBerry Key2 lijkt in veel opzichten op zijn voorganger. Hij heeft een zwarte achterkant die voorzien is van een reliëf, er is een metalen frame en op de voorkant vind je een touchscreen met daaronder een fysiek toetsenbord. Beide toestellen beschikken waarschijnlijk ook over dezelfde schermdoorsnede van 4,5 inch.
Bij de BlackBerry Key2 lijkt gekozen te zijn voor een frame waarvan de lijnen wat strakker zijn, ook vinden we aan de linkerzijde geen knoppen meer, die zijn op de rechterkant gepositioneerd. Op de achterkant heeft de enkele camera plaatsgemaakt voor een dubbele camera-opzet. Het toestel lijkt verder over iets kleinere schermranden te beschikken en daardoor zal het ook over kleinere afmetingen beschikken dan de KeyOne.

Fysiek toestenbord

Het was al duidelijk dat de BlackBerry Key2 net als zijn voorganger over een fysiek toetsenbord gaat beschikken. Het toetsenbord was lange tijd het kenmerk van de BlackBerry-telefoons en uiteindelijk werd het vasthouden eraan mede reden van de teloorgang van de eens zo populaire telefoons. Naast de opkomst van grote touchscreens, was ook de software op de toestellen niet opgewassen tegen de mogelijkheden die Android en <a "target="_blank" href="https://www.iculture.nl/" target="_blank">iOS op dit vlak boden. Het Chinese TCL heeft inmiddels de merknaam overgenomen en de productie van BlackBerry's voor zijn rekening genomen. Het toetsenbord heeft een tweede kans gekregen, maar nu in combinatie met de gemakken die Android te bieden heeft.
Er zullen vast mensen zijn die terugverlangen naar het fysieke toetsenbord op hun smartphone, maar ik moet zeggen dat ik ze in het wild nog niet ben tegengekomen. Zal de tweede generatie wel weer meer het straatbeeld gaan bepalen?
 MSI BTY-M6F Batterij 4640mAh/52.89WH 11.4V
Motorola GK40 Batterij 2200mAh 3.8V
Lenovo BL268 Batterij 3500mah/13.4wh 3.82V

Geen opmerkingen:

Een reactie posten