2018-06-28

Gerucht: LG V40 krijgt 5 camera's en gezichtsherkenning

We hebben de LG G7 getest en het is weer tijd om vooruit te kijken. De LG V40 is volop in ontwikkeling en iemand heeft weer eens zijn mond voorbijgepraat. De LG V40 krijgt waarschijnlijk een totaal van 5 camera's en daarmee ook gezichtsherkenning.
LG V40
Het gerucht komt van een bron die op de hoogte zou zijn van de plannen LG. In een gesprek met Android Police heeft hij het één en ander laten ontvallen over de nog te verwachten LG V40. Het opvallendste gegeven is dat het toekomstige vlaggenschip over 5 camera's zal gaan beschikken. Gelukkig worden ze wel verspreid over de voor- en achterkant van het toestel.
Op de achterzijde zullen dus 3 camera's geplaatst worden. Het is goed voor te stellen wat LG met twee van de camera's doet, ze net als zijn voorgangers inzetten als groothoeklens. Wat de functie van de derde camera gaat zijn is iets waar we naar kunnen gissen. Wellicht wordt hij ingezet op foto's te maken met een bokeh-effect in combinatie met één van de twee andere camera's. Een andere optie zou zijn om hem in te zetten als extra zoom-lens.
Op de voorzijde zullen twee camera's geplaatst worden. Naast het maken van selfies gaat deze opstelling ik in een andere functie voorzien. Gezichtsherkenning wordt namelijk ook door dezelfde bron genoemd. Hoe de twee camera's de techniek precies gaan inzetten is alleen ook nog niet helemaal duidelijk. Er wordt voorzichtig vanuit gegaan dat het om een techniek gaat waarbij een 3D-scan van het gezicht gemaakt wordt en dat beide camera's daar een  rol in zullen spelen.

Notch

Als laatste, voor veel van onze lezers slecht nieuws, krijgt de volgende LG ook weer een notch. Als het gaat om het uiterlijk zal hij verder ook veel weg gaan gaan hebben van de LG G7. En waarom ook niet, de G7 is verder een mooi toestel om te zien. De V40 wordt net als dit toestel voorzien van een Qualcomm Snapdragon 845. Verder zou er ook weer een Quad-DAC aanwezig zijn en wordt er plek gemaakt voor een Google Assistant-knop. De vingerafdrukscanner krijgt geen bijzondere plek en zou op de achterzijde te vinden zijn.
Hoewel de LG V30 een prima toestel was en is. Heeft hij toch relatief weinig mensen kunnen bewegen hem ook daadwerkelijk te kopen. Hopelijk heeft de V40 een betere toekomst in het vooruitzicht. Wanneer we het toestel kunnen verwachten is niet te zeggen, want LG doet niet aan voorspelbare schema's.
De LG V30 heeft een adviesprijs van 899 euro maar is al te koop vanaf 554 euro. Aanschaffen kan onder andere bij de Belsimpel en Coolblue. Hieronder vind je nog meer prijzen maar dan in combinatie met een abonnement.
 Sony ACDP-160E01 Laptop-oplader
Bose 88796 Batterij 2230mAH/17Wh 7.4V
LENOVO DPS-280JB_A Laptop-oplader
Sony LIS1594ERPC Batterij 2700 mAh/10.3wh 3.8 DVC
Alcatel TLi014A1 Batterij 1400mah 3.7V

Geen opmerkingen:

Een reactie posten