2017-09-04

Dít moet je doen als je Android batterij snel leeg gaat.

Hoe lang houdt jouw Android smartphone batterij het vol? Geeft ‘ie ook al na een paar uurtjes de geest, of houdt ‘ie het toch iets langer vol? Tegenwoordig gebruik je je telefoon misschien zo intensief dat je batterij waarschijnlijk ook het niet ontzettend lang vol houdt. Misschien heb je ook wel altijd je oplader bij je, zodat je ‘m toch altijd nog even kan opladen als je een vrije stopcontact ziet. Maar ondanks dat dit een oplossing is voor je probleem, zou dit eigenlijk helemaal niet nodig hoeven zijn. Daarom hebben wij een paar tips voor je, die ervoor gaan zorgen dat je veel batterij kunt besparen op je Android telefoon!
gsm accu

1. Automatische helderheid uitschakelen

De functie waarbij je scherm automatisch de helderheid van je scherm instelt, is een functie die veel batterij kan slurpen. Door het feit dat je telefoon constant gebruikt maakt van de lichtsensoren, verbruikt deze dus ook batterij. Daarnaast is het een functie die niet ongelooflijk belangrijk is. Genoeg reden dus om deze uit te schakelen!

2. Locatiediensten en GPS uitschakelen

Een andere functie, die ook ontzettend veel stroom verbruikt is de functie Locatiediensten en GPS. Deze functie wordt gebruikt bij het toekennen van een locatie als je een foto hebt gemaakt, of als je automatisch een locatie wilt selecteren in Instagram of Facebook. Maar ondanks deze handige kenmerken, is het echt aan te raden om deze functie uit te schakelen als je batterij wilt besparen op je Android telefoon. Dit doe je door naar Instellingen te gaan, en daarna de schakelaar op 0 te zetten.

3. Synchroniseren uitschakelen

Verschillende apps op jouw Android telefoon maken gebruik van het automatisch synchroniseren van informatie. Dit betekent dat je Android blijft zoeken naar nieuwe e-mails, en Facebook of Twitter notificaties. Dit is heel handig als je constant op de hoogte wilt gehouden, maar slurpt tegelijkertijd ook veel van je batterij. Als jij maar een paar keer dag je mail checkt, is het daarom goed om het zo in te stellen dat je de functie uitschakelt, of dat ‘ie minder vaak synchroniseert. Dit doe je door naar Instellingen > Accounts te gaan, en daar bij je account in te stellen dat je je e-mails handmatig wilt ophalen, of slechts elke twee uur.

4. Automatische updates Play Store uitschakelen. 

Net als het synchroniseren is de kans groot dat je ook de functie is ingeschakeld waarbij je apps elke keer zoeken naar nieuwe updates, en deze automatisch installeren. Naast batterij kost je dit ook nog heel veel mobiele data, wat ook weer uiteindelijk geld kan kosten. Gelukkig kan je dit bij de Google Play heel makkelijk aanpassen. Dit doe je door in Google Play naar Instellingen te gaan, en bij de optie Automatisch bijwerken te kiezen voor Niet automatisch bijwerken.
Hierbij is het wel belangrijk om er aan te denken dat je nu zelf je apps moet updaten. Dit kun je door in de Play Store bij de optie Mijn Apps te kiezen welke apps je wilt laten updaten.

5. Geen effect? Terello inschakelen!

Merk je na het uitvoeren van bovenstaande tips nog helemaal geen effect? Nog steeds last van een batterij die het niet langer dan een half dagje volhoudt? Dan is het goed om je batterij te laten vervangen. Sommige batterijen kunnen na een tijdje versleten raken en het minder lang volhouden. Hierbij hoef je niet bang te zijn dat je telefoon heel lang kwijt hoeft te zijn. De reparateurs van Terello komen namelijk binnen 24 uur naar de plek waar jij bent, repareren daar je Android telefoon op locatie, en geven je dan ook nog eens levenslange garantie. Mooi concept, toch? Maak snel een afspraak!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten