2017-11-24

Hoe video of films afspelen op iPad, iPhone of iPod Touch?

Iedereen weet dat een iPad ideaal is om onderweg video en films af te spelen. Echter, speelt een Apple iPad slechts enkele videoformaten af: H.264 video, MP4, MOV, and MPEG-4. Hoe speel je nu andere videobestanden af op iPad? Dit artikel beantwoordt één van de meest gestelde vragen over iPad op het internet: "Hoe films afspelen op iPad?"
De iPhone, iPad en iPod Touch zijn perfecte toestellen om onderweg video's en films te bekijken, maar Apple ondersteunt slechts enkele formaten. Het is zelfs zo dat het afspelen van video, op de nieuwste iPad en iPhone, beperkt is tot enkel H.264 voor bestanden in hoge resolutie. Ze kunnen nog wel MPEG-4 afspelen, maar beperkt tot een resolutie van 640 x 480.

Je kan natuurlijk bestanden converteren, maar dat is enorm tijdrovend. Het goeie nieuws is, dat je dit niet hoeft te doen. Er zijn verschillende iPad apps die andere videoformaten kunnen afspelen op je Apple toestel. Welke opties heb je dan om films te kijken op je iPad?

Films kijken op iPad, iPhone en Ipod Touch: favoriete apps

AVPlayer HD

Voor de meeste mensen is de beste optie een app genaamd AVPlayer HD, als het om prijs/kwaliteit gaat. Je hoeft geen bestanden te converteren en is één van de weinige apps die voldoet aan de nieuwste eisen van Apple voor het afspelen van AC3 gecodeerde video's. Hij ondersteunt de hoogste kwaliteit en resolutie (720P, 1080P) en biedt ook ondersteuning voor ondertitelingen (SMI, SRT, TXT). Je kan video's op je iPad zetten via WiFi of via USB door middel van de iTunes applicatie.
  • Afspeelbare videoformaten: MP4, MOV, M4V, XVID, AVI, WMV, RMVB, ASF, H264, MKV
  • Kostprijs: 2.69 euro

Movie Player 2

Movie Player 2 ondersteunt alle gangbare videobestanden zonder conversie. Biedt ondersteuning voor ondertitelingen van volgende types:sub, srt, txt, utf, rt, ass, smi, smil, ssa, aqt, idx, jss, psb, dg. Films overzetten naar iPad doe je via iTunes, Dropbox, FTP, Wifi of kan je direct van het internet downloaden op je iPhone, iPad of iPod Touch. Film- en videobestanden kunnen bovendien ook in mappen worden onderverdeeld.
  • Afspeelbare videoformaten: divx, avi, flv, mov, wmv, mkv, mpg, mpeg, mpeg1, mpeg2, mpeg4, mp4, m4v , mpv, vob, ts, ogv, ogm, dv, asf, 3gp, m2p, m2ts, m2v, gxf
  • Kostprijs: 2.69 euro

Cinexplayer HD

Hij komt gepaard met zijn eigen downloader om bestanden over te zetten van je pc naar je mobiel. De app voldoet ook aan alle kwaliteitsvereisten om AC3 af te spelen. Biedt ondersteuning voor hoge resolutie HD weergave. Ondersteunt ook ondertitelingen.
  • Afspeelbare videoformaten: MKV, XviD, MP4, H264, AC3, E-AC3, AVI, MOV, M4A, MP3, M4V
  • Kostprijs: 3.59 euro

OPlayer HD

De OPlayer HD biedt de meeste opties voor wat betreft het overzetten van videobestanden van je computer naar je iPad. Natuurlijk kan je via iTunes je videobestanden overzetten, maar ook via WiFi, FTP, SAMBA, Dropbox of gewoon streamen. Bovendien heeft hij uitgebreide mogelijkheden om je bestanden zorgvuldig in categorieën onder te verdelen en playlists te maken. Hij biedt ook ondersteuning voor ondertitelingen.
  • Afspeelbare videoformaten: XVID/DIVX AVI, WMV, RMVB, ASF, H264, MKV, TS, M2TS, MP3, WMA, WAV, OGG, FLAC
  • Kostprijs: 4.49 euro

Video's converteren

Ik kan me best voorstellen dat je toch een gratis oplossing wil om video's en films, van elk formaat, af te spelen op je iPad, iPhone of iPod Touch. Daarvoor wordt aangeraden om de tijd te nemen je video's te converteren naar iPad formaat. Dit kan je doen door middel van een gratis conversieprogramma zoals "Free Video to iPad Converter".

Deze converteert volgende videoformaten naar MP4 formaat: .avi; .ivf; .div; .divx; .mpg; .mpeg; .mpe; .mp4; .m4v; .webm; .wmv; .asf; .mov; .qt; .mts; .m2t; .m2ts; .mod; .tod; .vro; .dat; .3gp2; .3gpp; .3gp; .3g2; .dvr-ms; .flv; .f4v; .amv; .rm; .rmm; .rv; .rmvb; .ogv; .mkv; .ts

Heb jij truukjes om video op iPad af te spelen? Andere apps die je gebruikt voor het bekijken van films en series op je tablet? Reageer op dit artikel en deel je suggesties met ons.
Dell L240EM-00 Laptop-oplader
FSP FSP180-50PLA Laptop-oplader
LENOVO 54Y8861 PS-2151-01 Laptop-oplader
HP 504965-001 Laptop-oplader
Microsoft BV-T5E Batterij 3000mAh/11.6wh 3.85V
LG BL-T19 Batterij 10.3WH 3.8V

Geen opmerkingen:

Een reactie posten