2017-11-27

Muziek en video's op een iPad, iPod of iPhone zetten

Apple heeft met de iPod Nano, iPod Touch, iPod Shuffle, iPhone, iPad en iPad mini systemen op de markt gebracht die muziek en video's kunnen afspelen. Om muziek en filmpjes op deze apparaten te zetten, heb je Apple iTunes nodig. Sommige apparaten van Apple kunnen ook games en andere apps afspelen. Lees hieronder meer hoe je jouw mediaspeler van Apple kunt verbinden en synchroniseren met iTunes en hoe je muziek, video's, podcasts, audioboeken en spellen erop kunt zetten.
Mediaspelers van Apple
Apple Inc. is een Amerikaans elektronicabedrijf dat in 1 april 1976 is opgericht. Steve Jobs is een van de belangrijkste personen geweest gedurende de oprichting en ontwikkeling van Apple. Bij zijn dood op 5 oktober 2011 werd zijn positie als CEO overgenomen door Tim Cook. Apple is gevestigd in Californië en is aanvankelijk vooral bekend geworden als ontwikkelaar van computers. Nu heeft het met de iMac en MacBook nog steeds een goede positie in de computermarkt, maar richt het bedrijf zich met name op de kleinere consumentenelektronica met de iPad, iPad mini, iPod Nano, iPod Touch, iPod Shuffle en iPhone.
iTunes
De meest gangbare manier om muziek, video's en andere software op je iPad, iPod of iPhone te zetten - die ook door Apple wordt ondersteund - is door gebruikt te maken van iTunes. iTunes is een digitale mediaspeler die door Apple is geïntroduceerd op 10 januari 2001. iTunes is in staat om muziek en video's af te spelen. Deze liedjes en filmpjes kunnen zowel van mappen op de computer worden geïmporteerd, als ook worden gedownload in iTunes zelf. Downloaden in iTunes geschiedt op een legale manier en hier zijn kosten aan verbonden. Er de afgelopen jaren al miljarden liedjes via iTunes gedownload en dit aantal neemt jaarlijks toe. Naast muziek en video's kunnen er in de iTunes Store ook televisieshows, spellen voor de iPod, iPad en iPhone, audioboeken en podcasts worden gedownload. Al deze digitale inhoud kan vervolgens gesynchroniseerd worden met het Apple-apparaat. Apple iTunes is gratis te downloaden op de website van Apple.
Muziek en video's importeren in iTunes
Als je audio- of videobestanden op je computer hebt staan, dan kun je deze importeren in iTunes zodat deze in de iTunes-bibliotheek komen te staan en kunnen worden gesynchroniseerd met het Apple-apparaat.
Er zijn twee manieren om muziek en video's in iTunes te importeren:
  1. Start iTunes op en open de map waarin het audio- of videobestand staat. Sleep het audio- of videobestand naar het venster van iTunes.
  2. Start iTunes op en klik op Bestand en dan op Aan bibliotheek toevoegen. Zoek vervolgens naar het bestand en klik op Kiezen.
Hierbij blijt het oorspronkelijke bestand op zijn huidige locatie op de computer staan en wordt er ook een kopie van het bestand geplaatst in de map 'iTunes'.
Muziek, video's en andere software downloaden met iTunes
Om muziek, video's, spellen, podcasts en andere digitale content te kunnen downloaden met iTunes dien je te beschikken over een Apple ID. Deze kun je in iTunes aanmaken door naar Instellingen te gaan en vervolgens op iTunes en App Stores te klikken. In iTunes kun je de digitale inhoud betalen met via een Creditcard, iTunes Giftcard en Click and Buy (via iDeal).
Apple-apparaat verbinden met iTunes
Het verbinden van je iPod Nano, iPod Touch, iPod Shuffle, iPhone, iPad of iPad mini met iTunes is heel eenvoudig. Je hebt hiervoor de volgende dingen nodig:
  • Een geschikte Apple USB datakabel
  • Een computer met iTunes
Nadat je iTunes op de computer hebt geïnstalleerd, dien je je Apple-apparaat op de computer aan te sluiten via de meegeleverde USB-kabel. Als dit is gedaan, dan opent iTunes in de meeste gevallen geheel automatisch. De eerste keer dat je mediaspeler wordt verbonden met de computer worden er meestal drivers geïnstalleerd. Dit neemt hoogstens enkele minuten in beslag. Apple gaat nu detecteren of de muziek, video's en software die op je Apple-apparaat staan overeenkomen met die in je iTunes-bibliotheek. Als dit niet het geval is, dan heb je de mogelijkheid om je Apple-apparaat te synchroniseren. Het apparaat wordt nu bijgewerkt en alle nieuwe spellen, podcasts, audio- en videobestanden worden erop gezet.
Muziek en video's op je Apple zetten
Muziek en video's op je iPod, iPad of iPhone zetten is heel gemakkelijk. Volg daarvoor onderstaand stappenplan:
  1. Importeer je muziek en video's in iTunes of download het met iTunes zoals hierboven staat beschreven.
  2. Sluit je Apple-apparaat aan op de computer. iTunes wordt nu automatisch geopend.
  3. Klik links op het scherm op het Apple-apparaat dat je hebt verbonden met de computer. Er wordt een scherm geopend met informatie over de beschikbare ruimte op het apparaat.
  4. Klik op synchroniseren als je alle muziek en video's uit jouw iTunes-bibliotheek op je Apple-apparaat wilt zetten. Ga vervolgens naar stap 6. Wil je niet al je muziek en video's erop zetten, ga dan naar stap 5.
  5. Klik op een liedje of filmpje in je iTunes-bibliotheek en sleep deze naar het verbonden Apple-apparaat toe. Dit Apple-apparaat is een icoontje dat halverwege je scherm aan de linkerkant is weergegeven.
  6. Zorg dat je het Apple-apparaat veilig verwijdert. Klik hiervoor op het zogenaamde uitwerpen-icoontje. Deze is weergegeven naast het icoontje van je verbonden Apple-apparaat.
Games, audioboeken en podcasts op je Apple zetten
Spellen, audioboeken en podcasts zijn ook gemakkelijk op de iPod, iPad of iPhone te zetten. Het principe is ongeveer hetzelfde als hierboven staat beschreven. Het grote voordeel is dat software zoals bijvoorbeeld games al tijdens het overzetten worden geïnstalleerd. Zo zijn je apps meteen klaar voor gebruik als je Apple-apparaat is ontkoppeld van iTunes.
Bose 404600 Batterij 2300mah 11.1V/12.4v
Samsung A2514_KSM Laptop-oplader
Bose 061384 061385 Batterij 2230mAH/17Wh 7.4V
Acer AS16A5K Batterij 2200mAh/2800mAh 14.8V
Microsoft BV-T5E Batterij 3000mAh/11.6wh 3.85V
Lenovo BL253 BL233 Batterij 2000mAh/7.6WH 3.8V/4.35V

Geen opmerkingen:

Een reactie posten