2017-11-21

Simpc, SimTop en SimTouch: computer voor senioren/digibetenPC,computer voor senioren of digibeten,NEWS

De Simpc heeft het imago van een computer voor senioren of digibeten. De echte computerfreak vindt het maar niks. Maar voor iedereen die wel het gemak, maar niet het gedoe en de zorg van een gewone PC wil, is het een uitkomst. Hier volgt een overzicht van de voor- en nadelen. De Simpc is er in de normale uitvoering, een laptop (SimTop) en de SimTouch.

Simpc: secure Internet Machines

De Simpc is ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf Secure Internet Machines (SIM). De bedenkers van de pc zijn Stefan Hoevenaar en Rob Rooken. De filosofie achter hun bedrijf is dat het gebruik van computers nu vaak ingewikkeld en onveilig is. Het bedrijf wil met de Simpc garant staan voor een veilige computer.

Simpc desktop

De normale uitvoering van Simpc is de desktop. Deze heeft een computerkastje, een beeldscherm, toetsenbord en muis. Voor een ergonomische houding is deze computer het beste.

SimTop

Dit betreft de laptop uitvoering die overal mee naar toe kan worden genomen. Er is een ingebouwde webcam, microfoon en luidsprekers waarmee u kunt beeldbellen.

Nieuw: de SimTouch

Sinds kort brengt Simpc de SimTouch op de markt. Deze heeft een aanraakscherm. U kunt via het aanraakscherm op het toetsenbord klikken (hoewel een gewoon toetsenbord word meegeleverd). Dit idee bestaat al bij Asus, HP en Medion. Simpc heeft met Medion samengewerkt om het aanraakscherm te ontwikkelen. De software is zeer gebruiksvriendelijk en wordt door Simpc onderhouden. Daardoor is hij veilig en volledig virusvrij en spamvrij. Alle functies zijn achter een paar knoppen te vinden. Het is zelfs mogelijk om de e-mailtjes te laten voorlezen indien u slecht ziet. Ook artikelen van de Telegraaf kunnen bijvoorbeeld via de site voorgelezen worden.

Voordelen Simpc

  • Automatisch onderhoud van alle programma's.
  • Automatische virusbeveiliging.
  • Automatische beveiliging hackers, popups, spyware.
  • Automatische spamfilter.
  • Automatische reserve kopieën op veilige locaties.
  • Levenslange onderhoudsgarantie (wel 10 euro per maand voor betalen).
  • Zuinig in gebruik (70 procent minder energieverbruik dan gewone computers) en geruisloos.
  • Grote knoppen en overzichtelijk scherm.
  • webcam (optioneel bij de desktop)
  • beeldbellen (optioneel bij de desktop)

Nadelen Simpc

  • Niet zelf extra programma's installeren.
  • Geen cd of dvd branden (wel bij de SimTouch).
  • Slechts 1 GB compact flash-geheugen (kan wel worden uitgebreid voor 2 euro GB/maand); SimTouch heeft wel 2 GB

Conclusie

De Simpc is een basiscomputer met basisfuncties die het meest gebruikt worden, zoals internet, e-mail, chatten, bankieren, tekstverwerking, foto's importeren en spelletjes.

Wie met de nadelen kan leven is het een goede betrouwbare computer en zeker een aanrader. Wie echter meer wil en zich niet laat afschrikken door de zorgen van een gewone computer, kan beter een andere computer aanschaffen.
BATTERIJ MEDION BTP-DSBM - 11.1V - 5000mAh/55.5Wh - accu
Acer PA-1131-16 Laptop-oplader
HP 504965-001 Laptop-oplader
Acbel 250W TFX0220D5WA Laptop-oplader
HP 611484-001 613765-001 Laptop-oplader
HP 611483-001 Laptop-oplader

Geen opmerkingen:

Een reactie posten