2017-08-24

iPhone batterijpercentage klopt niet

Het getoonde batterijpercentage op een iPhone klopt niet. Deze lijkt positiever dan dat het in werkelijkheid is. Dit blijkt uit onderzoek van de consumentenbond in Italië.
De iPhone toont het eerste half uur na opladen een batterijpercentage van 100%, maar de batterij loopt in die tijd wel leeg. Bij andere smartphones neemt het percentage wél direct af.
Het is onduidelijk waarom Apple een hoger batterijpercentage laat zien. De Consumentenbond vroeg Apple om uitleg, maar ontving geen reactie.

Batterijpercentage blijft hangen

Het resterende batterijpercentage daalde in een rechte lijn bij alle geteste smartphones, behalve in het eerste half uur van de twee iPhone-toestellen. Ook was één iPhone nog ruim een half uur te gebruiken, terwijl het batterijpercentage op 1% stond.

Over de test

In de test werden twee iPhone 6s Plus smartphones vergeleken met de Motorola X Pure Edition en twee Samsung Galaxy S6 edge+. Alle smartphones surften net zo op het internet tot de batterij leeg was. Iedere 6 minuten werd het getoonde batterijpercentage genoteerd. De test werd uitgevoerd door de Italiaanse consumentenbond Altro Consumo.

Batterijpercentage weergeven

Het batterijpercentage is op de volgende manier te tonen in je statusbalk:
  • Ga naar 'Instellingen' > 'Gebruik' (of 'Batterij') en schakel 'Batterijpercentage' in

Batterijduur verlengen

Tips

  1. Zet de helderheid van je scherm in de automatische stand.
  2. Kies een kort automatisch slot voor het vergrendelen of uitschakelen van je scherm.
  3. Schakel wifi, mobiel internet en locatiebepaling (gps) uit wanneer je dit niet gebruikt.
  4. Synchroniseer e-mail, contacten & agenda’s via de push-methode. Als dat niet mogelijk is, kies je ‘handmatig’ of een langdurige interval.
  5. Gebruik een stilstaande, en geen bewegende achtergrondafbeelding.
  6. Zet de trilfunctie uit voor het ontvangen van berichten en inkomende gesprekken.
  7. Schakel toetsenbordklik en/of trilfeedback uit bij het typen op het toetsenbord.
  8. Vermijd plaatsen en gebouwen met een slechte ontvangstkwaliteit of geen bereik. Je telefoon blijft proberen om verbinding te maken of te houden. Dat verbruikt extra energie.
  9. Schakel notificaties uit, bijvoorbeeld van WhatsApp-groepsgesprekken.
  10. Vermijd apps met reclame.

    Beste temperatuur voor de batterij

    Je smartphone en accu werken het beste op kamertemperatuur. Stel de batterij niet bloot aan temperaturen hoger dan 35 °C. Bij hogere temperaturen vermindert de bruikbare capaciteit op de lange duur extra snel. Dit gebeurt ook als je smartphone uitstaat.
    Bij temperaturen lager dan 0 °C vermindert de batterijduur tijdelijk. Bij normale temperaturen gaat je accu weer net zo lang mee als daarvoor.

    Opladen van je smartphone

    Je smartphone opladen bij een hoge temperatuur is mogelijk nóg schadelijker. Haal je smartphone daarom altijd uit z’n hoesje bij het opladen. Een hoesje kan namelijk voor extra warmte zorgen.
    Laad je telefoon ook regelmatig op. Je hoeft niet te wachten tot de batterij leeg is. Een batterij die je bij 75% resterende batterijduur oplaadt, gaat ongeveer 2 keer zo lang mee als een batterij die je bij 50% oplaadt.
    Laat je telefoon eens in de 3 maanden helemaal leeglopen om hem vervolgens helemaal op te laden.
    Het kan geen kwaad om je smartphone in de lader te laten zitten als hij voor 100% is opgeladen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten