2017-08-30

IS JE MOBIEL HET WAARD OM NOG TE LATEN REPAREREN

Als je mobiel kapot is, dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk een nieuwe.

Of laat je je oude mobiel nog repareren? Wat is verstandig?

Kapotte mobiel = stress

De meeste mensen zijn erg verknocht aan hun mboiele telefoon. In je mobiel staan vaak veel persoonlijke gegevens opgeslagen.  Al je contacten, je muziek, foto’s, spelletjes. En natuurlijk gebruik je je mobiel om te communiceren via Facebook, Whatsapp, e-mail. Een kleine ramp dus als je mobiel niet (goed) meer werkt en voor veel mensen een reden om in een lichte paniek te raken. Je hebt dan misschien de neiging om meteen naar de winkel te rennen en een nieuwe aan te schaffen. Maar een andere optie is reparatie.

Is je mobiel het repareren nog wel waard?

Om dat te bepalen is de leeftijd van je mobiel belangrijk en van welk merk en model je mobiel is. De volgende vraag is of je nog garantie hebt of dat je een verzekering hebt afgesloten die schade aan je mobiel mogelijk vergoedt. En het belangrijkste vraag is natuurlijk: hoe duur is de reparatie? Het zijn vragen waar je eerst een antwoord op moet weten voor je kan beslissen of het laten repareren van je mobiel een slimme keuze is.

Een paar andere overwegingen

Als je besluit om je mobiel te laten repareren dan betekent dat meestal wel dat je het wat langer zonder mobiel moet doen. Als je veel foto’s, filmpjes en andere gegevens op je mobiel hebt staan, dan besluit je misschien eerder om je mobiel te laten repareren. Ook als het slechts om een relatief kleine reparatie gaat, een kapot scherm, camera, enz., dan is reparatie eerder de moeite waard. En, hoe zit het met je abonnement en de looptijd van je contract? Is die bijna afgelopen en ben je er al bijna aan toe om een nieuwe te kiezen? Dan kan je je maandbedrag misschien alvast wat verhogen om zo een nieuw toestel te krijgen.

Verwacht niet te veel van de garantie

Zit er nog garantie op je toestel? Een gebroken scherm of beschadigingen door eigen schuld vallen daar meestal niet onder. Bovendien worden kapotte mobieltjes die onder garantie vallen niet altijd gerepareerd of vervangen door een nieuwe. Je krijgt vaak een ander gerenoveerd of ‘refurbished’ toestel terug.

Welk merk en model mobiel heb je?

De meest gebruikte mobiel is waarschijnlijk de iPhone. Dit zijn relatief dure toestellen. Hoewel reparaties ook wel wat kosten, is het over het algemeen wel de moeite waard om zo’n duur toestel te laten repareren. Zeker als ze nog vrij nieuw zijn. Voor reparatie van iPhones is er een speciale iPhonekliniek. Hier kan je online een afspraak maken om je iPhone ter plekke te laten maken.

Zorg dat je zekerheid hebt over de prijs van de reparatie

Mocht je je toestel nog een tweede kans willen geven, breng hem dan naar een gespecialiseerde reparatiedienst. Vraag van te voren een prijsopgave en vraag of ze contact met je opnemen als de prijs hoger uitvalt. Dan kan je er altijd nog vanaf zien en een nieuwe aanschaffen.
Aanbevolen producten:
983T2001F Batterij – Nieuwe accu voor Benq 983T2001F
A32-A15 A42-A15 A41-A15 Batterij – Koop MSI A32-A15 laptop batterij
AA-PB9NC6B AA-PB9NC6W Batterij – Koop samsung AA-PB9NC6B laptop batterij
AA-PLZN4NP Batterij – Koop Samsung AA-PLZN4NP laptop batterij
Acer AL15A32 batterij voor Acer Aspire E5-522 E5-522G E5-532 E5-532T E5-573

Geen opmerkingen:

Een reactie posten