2017-08-20

ZO GEBRUIK JE DE SMARTPHONE SLIMMER

Een smartphone is natuurlijk al heel slim, want daarom heet het een smartphone, maar de telefoon wordt pas echt slim als de gebruiker deze handiger gebruikt. Zo kun je bijvoorbeeld slimmer opladen, de levensduur van het toestel verlengen en zelfs televisie kijken is geen probleem.
gsm accu
Een smartphone is natuurlijk al heel slim, want daarom heet het een smartphone, maar de telefoon wordt pas echt slim als de gebruiker deze handiger gebruikt. Zo kun je bijvoorbeeld slimmer opladen, de levensduur van het toestel verlengen en zelfs televisie kijken is geen probleem. Youfone heeft een paar handige tips om de smartphone ècht smart te gebruiken.
Slimmer opladen
Over de batterij gaan veel fabels rond, maar hoe laad je deze nu echt goed op? Het is handig om niet te wachten tot de batterij helemaal leeg is, maar om deze op te laden voordat deze nog voor 40 procent opgeladen is. De batterij helemaal leeg laten lopen is juist slecht voor de batterij.
Andersom werkt het ook: laad de batterij niet de hele tijd tot 100 procent op, maar leg deze af en toe even aan de oplader. Door slimmer op te laden verleng je de levensduur van de batterij met twee jaar. Over het algemeen gaat een batterij namelijk maar drie jaar mee. Laad slimmer op, en maak er vijf jaar van.
Energiezuiniger werken
Energie besparen is niet alleen iets voor in het huis, maar ook zeker voor op de smartphone. Door bijvoorbeeld de helderheid van het scherm iets te verlagen, kan je ongeveer tien procent langer met de batterij doen voordat deze weer opgeladen moet worden.
Stel ook in dat het scherm automatisch uitgaat als het toestel niet gebruikt wordt. Dat kan veel schelen: de batterij gaat soms tot wel 50 procent langer mee. Een donkere schermafbeelding draagt ook bij aan langduriger gebruik van de telefoon.
En als je echt snel wat extra energie nodig hebt: Android, iOS en Windows Phone hebben een optie voor ‘Energiezuinige stand’. Deze valt vaak te vinden bij de instellingen. We hebben nog veel meer tips om langer met de batterij te doen.
Televisie kijken
Televisie kijken op de telefoon? Geen probleem! Tegenwoordig bieden de verschillende kabelmaatschappijen ook televisie-abonnementen voor op de mobiel aan. Je kunt natuurlijk ook een abonnement nemen op bijvoorbeeld Netflix, of filmpjes kijken op YouTube.
Om ervoor te zorgen dat deze beelden op de televisie te zien zijn, kun je een extra apparaat aanschaffen. Google Chromecast en Apple TV worden hier veelvuldig voor gebruikt. Deze apparaten sluit je aan op de televisie, terwijl je naar het apparaat streamt vanaf de smartphone.
Smartphone kapot? Laten repareren
We hebben de telefoon allemaal wel eens laten vallen. Vaak gaat het net goed en komen we met de schrik vrij, maar in andere gevallen raakt het toestel beschadigd. Als de smartphone kapot is, doe je er goed aan om deze te repareren. Dat is ook nog eens goed voor het milieu.
Dat zit zo: de productie van een nieuwe telefoon kost veel meer energie dan het repareren ervan. In een telefoon zitten ook zeldzame metalen die niet gerecycled kunnen worden. De winning daarvan is belastend voor het milieu. Het best ga je er dus mee naar een telefoonwinkel die het toestel kan repareren. Vaak is dat ook veel goedkoper dan de aanschaf van een nieuwe smartphone.
Je telefoon afdanken
Als de telefoon echt aan het eind van zijn leven is, is het tijd om deze af te danken. Wil je gewoon een ander toestel, dan kun je deze het beste verkopen of weggeven aan vrienden en familie, of het toestel verkopen op een tweedehandssite.
Een kapotte smartphone valt het beste samen in te leveren met de oplader. Dat doe je bij de inzameling van elektrische apparaten. Meestal is deze inzameling te vinden bij winkels en supermarkten. De batterij uit het toestel mag in de bak voor de inzameling van batterijen.
Gooi absoluut geen telefoons in de vuilnisbak. Grondstoffen die normaal gesproken kunnen worden hergebruikt, kunnen dan niet meer gebruikt worden. Dat is zonde!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten