2017-07-20

LG G5 – De G-serie opnieuw uitgevonden


1. Een ander jasje

Als we zeggen dat LG haar smartphone in een ander jasje gegoten heeft, bedoelen we ook dat het er volledig anders uitziet. Zo is de materiaalkeuze volledig anders geworden. De vorige LG smartphones zagen er namelijk wel uit alsof ze van metaal gemaakt waren, de body was eigenlijk gewoon plastic met een metal-look. En om toch een luxueuze uitstraling te behouden, kon je ervoor kiezen om de LG G4 een mooie lederen achterkant te geven. Daar is LG van terug gekomen. De nieuwe LG G5 heeft een unibody metalen design in de kleuren goud, zilver en titanium. Dit laat de G5 er niet alleen mooier uit zien, de smartphone is ook een stuk steviger geworden.

Om de telefoon beter in de hand te laten liggen is de telefoon ook smaller gemaakt dan haar voorgangers. Dit komt doordat LG een kleiner scherm gebruikt heeft. Waar de G3 en G4 nog een 5,5″ display hadden, is de G5 voorzien van een 5,3″ scherm met dezelfde Quad HD resolutie als voorheen.

2. Knoppen op de achterkant

Kenmerkend voor de LG G-serie was dat de aan/uit- en volumeknoppen aan de achterkant van de telefoon zaten. LG had bij de productie van de LG G2 deze move gemaakt, zodat de telefoon zelf dunner gemaakt kon worden. Als je de telefoon vast houdt, rusten de vingers namelijk toch al op de achterkant, dus waarom zitten daar geen knoppen? Al moesten we er wel even aan wennen, bleek het achteraf dat dit helemaal niet zo’n slecht idee was. Toch heeft LG na drie jaar afscheid genomen van deze strategie.Bij de nieuwe LG G5 zitten de volumeknoppen aan de linkerkant, zoals andere telefoons ook hebben. De aan/uit-knop is wel op de achterkant gebleven, bij de vingerafdruksensor in. Dit is overigens ook nieuw voor LG flagships. Tot nu toe was de enige LG telefoon met een vingerafdruksensor de LG Nexus 5x. De werking hiervan is vergelijkbaar met dat van iPhones en de nieuwe Samsung telefoons: slechts één aanraking en je krijgt toegang tot de smartphone.

3. Dual camera

LG heeft altijd veel zorg besteed aan de camera en kwam vorig jaar met één van de beste smartphonecamera’s. Dit jaar was één van de beste camera’s niet genoeg, dus heeft LG er een extra camera bijgestopt! De hoofdcamera telt net als vorig jaar 16 megapixels en heeft de lensopening een diafragma van f/1.8 om extra licht door te laten. De camera wordt ondersteund met de Laser Autofocus, waardoor er in 0,03 seconden scherp gesteld kan worden.Alsof dit niet genoeg is, heeft LG een tweede camera naast de hoofdcamera gezet. Deze camera heeft een groothoeklens van 135°, vergelijkbaar met het volledige menselijke zichtveld (140°). Je kunt dus alles op de foto zetten wat het oog kan waarnemen. Deze functie schakel je met één druk op de knop in. In het scherm van de camera zit een vaste schakelaar om van een ‘normale’ foto naar groothoek foto te schakelen.

4. Modules and Friends

Maar de grootste ontwikkeling hebben we tot het einde bewaard: de LG G5 is namelijk modulair opgebouwd! Door op een knopje op de onderkant te drukken, kun je de onderkant van de telefoon afhalen. Hierdoor is de batterij te wisselen en kun je andere modules op de telefoon klikken. Op dit moment zijn de modules nog schaars, maar LG belooft dat er in de nabije toekomst meer modules aan komen.Een van de twee aangekondigde modules is de Cam Plus cameragrip. De grip steekt net als bij veel compactcamera’s uit zodat je met een stabielere hand foto’s kunt maken. Aan de module zitten cameraknoppen gebouwd die het fotograferen met een hand eenvoudiger maken. Op de hoek zit een scrollwieltje waarmee je kunt inzoomen en bovenop zit een shutterknop om de foto te schieten. Omdat deze grip wat uitsteekt, zit er een extra 1140 mAh accu ingebouwd om nog meer foto’s te schieten.


LG geeft aan dat er nog meer modules en Friends aankomen. Tot nu toe is het de eerste fabrikant die de stap naar een modulair ontwerp durft te nemen en we zijn daar zeer blij mee. Wat vinden jullie van de nieuwe LG G5 en wat vinden jullie dat de volgende module moet zijn? Vertel het ons in de comments!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten