2018-02-28

8 Tips voor een langere accuduur!

Hieronder leest u onze 8 eenvoudige tips om uw laptop langer te kunnen gebruiken, zonder adapter.
Tip 1: Helderheid aanpassen
In het configuratiescherm van het besturingssysteem kunt u de helderheid van het beeldscherm aanpassen. Dit bespaart enorm veel energie, waardoor uw laptopaccu minder snel leeg loopt.
Tip 2: Wi-Fi en Bluetooth uitschakelen
Maakt u geen gebruik van Wi-Fi en/of Bluetooth op het moment dat u uw laptop gebruikt? Schakel deze dan uit. Zelfs als u beiden inschakelt maar niet gebruikt, kost dit veel energie. Ook dit kunt u doen via het configuratiescherm van uw besturingssysteem. Vaak heeft het toetsenbord van een laptop ook knoppen om deze meteen uit of aan te zetten.
Tip 3: Gebruik weinig apparaten
Gebruik zo min mogelijk externe apparaten, zoals een USB, koptelefoon, printer, muis, et cetera. Al deze apparaten verbruiken energie van de laptopaccu.
Tip 4: Laptopaccu volledig laten leeglopen
Laat uw laptopaccu altijd volledig leeglopen, voordat u de laptop weer aansluit op de netstroom. Hierdoor verlengt u de accuduur en voorkomt u dat uw laptopaccu in de toekomst sneller leeg zal lopen.
Tip 5: Kwaliteit van video’s en games aanpassen
Als u een computerspel speelt, of een video afspeelt op uw laptop, zet de resolutie dan lager dan normaal. Het liefst zo laag mogelijk. Hoe hoger de kwaliteit van het beeld, hoe meer energie er wordt verbruikt.
Tip 6: Onnodige programma’s afsluiten
Vaak blijven programma’s op uw laptop open staan op de achtergrond, zonder dat u dit door heeft. Sluit alle programma’s die u niet meer nodig heeft af om energie te besparen en de accuduur te verlengen.
Tip 7: Extra laptopaccu kopen
Koopt u een tweede laptopaccu, dan kunt u zorgen dat de accuduur na loop van tijd minder snel afneemt. Als de eerste laptopaccu leeg is, dan vervangt u deze door een tweede laptopaccu. Hierdoor bespaart u veel energie.
Tip 8: Slaapstand gebruiken
U kunt ook eenvoudig energie besparen door uw laptop op slaapstand of stand-by te zetten. Echter verbruikt slaapstand nog veel minder energie dan stand-by. Daarom is het verstandig uw laptop altijd op slaapstand te zetten, mocht u de laptop even niet meer gebruiken.
Dell HYV3H 0HYV3H Laptop-oplader
Sony ACDP-100D01 Laptop-oplader
HP 503376-001 Laptop-oplader
Samsung A3514_ESM Laptop-oplader
Acer PA-1450-26 Laptop-oplader

Geen opmerkingen:

Een reactie posten