2018-02-26

Samsung Galaxy S9 ondersteunt Project Treble

De Samsung Galaxy S9 en S9+ zijn gisteren aangekondigd, maar er werd niet gesproken over Project Treble. Samsung heeft nu bevestigd dat deze techniek ook wordt ondersteund door de nieuwe vlaggenschepen van het bedrijf.

Project Treble

De naam Project Treble werd als eerste genoemd tijdens Google I/O 2017. Deze techniek zorgt ervoor dat het Android OS framework een nieuwe architectuur krijgt. Door deze aanpassing is het mogelijk om grote updates sneller uit te brengen.
Het idee achter Project Treble is vooral gericht op bedrijven die aanpassingen maken aan de Android-shell. Google zorgt er op deze manier voor dat Android draait op alle nieuwe hardwarechips die worden ontwikkeld. Vóór dit project moesten hardwarefabrikanten Android bijna helemaal opnieuw opbouwen en enorm grote updates uitrollen om hun toestellen te updaten naar een nieuwe Android-versie. Met Project Treble heeft Google een nieuwe manier van updaten mogelijk gemaakt. Hardwarefabrikanten krijgen met Treble de mogelijkheid om een Android-update door te voeren door alleen het framework te updaten. Google wil hiermee voorkomen dat de markt gefragmenteerd raakt.
Met de ondersteuning van Project Treble voor de Samsung Galaxy S9, is Samsung in staat om updates snel door te voeren. Het bedrijf hoeft nu niet te wachten tot Qualcomm (de chipset in de S9 voor de niet-Europese markt) aanpassingen heeft doorgevoerd. Hierdoor zullen de updates voor de Galaxy S9 veel sneller zijn dan bijvoorbeeld de updates voor de Samsung Galaxy S8. Dit huidige toestel heeft wel een update naar Oreo gekregen, maar ondersteunt nog geen Project Treble.

Beschikbaarheid


Google heeft gezegd dat alle toestellen die op Android 8.0 Oreo draaien worden ondersteund door Project Treble. Dat betekent dat dat ook de Galaxy S9 Project Treble vanaf launch zal ondersteunen. Als het goed is betekent dit dat alle toekomstige Androidupdates snel beschikbaar zijn voor de Galaxy S9 en S9+.
Microsoft 1513 24W Laptop-oplader
LG ADS-40FSG-19 Laptop-oplader
Acer ADP-135KB PA-113-05 Laptop-oplader
MSI BTY-L77 Batterij 7500mAh/83.25Wh 11.1V
Sony ACDP-100D01 Laptop-oplader

Geen opmerkingen:

Een reactie posten