2018-02-20

Deze twee mijlpalen heeft OnePlus in 2017 bereikt

Smartphonefabrikant OnePlus laat via een persbericht weten dat het jaar 2017 voor hen het beste jaar ooit is geweest. Dat heeft zich geuit in de omzet en verkoopaantallen.

Goed smartphonejaar

OnePlus is in december 2013 opgericht om voet op westerse bodem te krijgen. Het bedrijf is onderdeel van BBK Elektronics waar ook Oppo en Vivo onder vallen. Deze twee merken richten zich voornamelijk op de Aziatische markt. De OnePlus One was het eerste toestel dat het merk op de kaart moest zetten en dat is ze gelukt, mede dankzij de online marketing-strategie.
Inmiddels zijn we, de OPO, zes OnePlustoestellen verder en het bedrijf heeft de balans opgemaakt. Het jaar 2017 betekende veel voor OnePlus en dat wordt ondersteund door twee mijlpalen: de omzet is in dat jaar ten opzichte van 2016 verdubbeld en de OnePlus 5 en OnePlus 5T zijn de snelst verkopende smartphones. OnePlus: "Wereldwijd werd er 1,4 miljard dollar omgezet, in een markt waar veel concurrenten moeite hebben om het hoofd boven water te houden. In het eerste jaar van OnePlus stond de omzet nog op 300 miljoen dollar."

Groei

Deze cijfers hebben natuurlijk ook gevolgen voor de personeelsbezetting. Het Europese OnePlus-team bestond 18 maanden geleden nog uit een groep van drie mensen die vanuit een flatje in Oost-Londen werkten. Inmiddels is het personeelsbestand gegroeid naar dertig mensen die al twee keer van werkruimte moesten wisselen. De community is volgens OnePlus ook groter aan het worden. Ze noteren nu 1,3 miljoen leden.
OnePlus geeft verder aan dat de focus ligt op de producten en dat ze net zo lang doorgaan met ontwikkelen totdat ze een perfect product op de plank hebben liggen. Ongetwijfeld is dit een slogan voor elke (smartphone)fabrikant, en daarbij is 'perfect' een nobel streven dat bijna niet haalbaar is. Ook OnePlus heeft de nodige problemengehad met hun toestellen.
Wij zijn in ieder geval zeer benieuwd waar dit bedrijf dit jaar mee komt. In juni kunnen we in ieder geval de OnePlus 6 verwachten. Daarbij is er een kans dat ze dit jaar maar met één toestel komen, in plaats van twee.
Motorola GK40 Batterij 2200mAh 3.8V
Toshiba PA5208U Batterij 3860mAh/45Wh 10.8V
Lenovo BL268 Batterij 3500mah/13.4wh 3.82V
LG ADS-40FSG-19 Laptop-oplader
Lenovo L14M2P21 Batterij 3900mAh/30Wh 7.4V

Geen opmerkingen:

Een reactie posten