2018-02-27

Gelekte foto laat Huawei P20 met twee camera's op achterzijde zien

Evan Blass heeft een foto van de Huawei P20 gepubliceerd. Hierop is het toestel met twee camera's op de achterzijde te zien die verticaal zijn geplaatst. Op de vraag of de P20 Plus dan het toestel met drie camera's op de achterkant is antwoord Blass simpelweg 'Yes.' Okay, opgelost!
 Meer is beter, toch?
Bovenstaande moeten ze bij Huawei hebben gedacht. We kwamen de laatste tijd al diverse geruchten tegen over drie camera's op de achterzijde bij een aankomend Huawei-toptoestel. Deze blijkt niet de Huawei P20 te zijn. Evan Blass (bekend als Evleaks) heeft namelijk een foto gepubliceerd met zowel de voor- als achterkant van de komende P20 van Huawei. Hierop zijn op de achterkant twee camera's te zien, geplaatst in verticale positie.
Op de vraag van een twitteraar of de Huawei P20 Plus dan het toestel gaat worden met de drie camera's op de achterkant antwoord Blass kortstond met 'Yes.' Dat is ook weer duidelijk: de P20 krijgt twee camera's op de achterzijde, de P20 Plus krijgt er drie.
Waarvoor al deze sensoren gaan worden ingezet is nog niet duidelijk. Huawei heeft al wel toestellen met een dual-camera in combinatie met Leica ontwikkeld. De tweede sensor diende dan als zwart-wit sensor die de gewone sensor moest aanvullen, en zo algeheel voor betere foto's moet zorgen. Dit is bijvoorbeeld bij de Huawei P10 en Huawei Mate 10 Pro het geval.
Ook de voorkant van de P20 staat op de gevoelige plaat. Hier zien we dat het toestel de dunnere schermranden hanteert die we langzamerhand bijna overal op nieuwe toptoestellen tegenkomen. Onderaan is nog wel de vingerafdruksensor te zien. De schermranden zullen dus vooral aan de bovenkant dun zijn. Zelfs zo dun, dat Huawei de zogenoemde 'notch' heeft geadopteerd, een inkeping in het scherm. Hierin zitten diverse sensoren en de front-facing camera verwerkt. Eerder werd al duidelijk dat de P20 met Android 8.1 zou worden gelanceerd. Het Oreo-logo is in bovenstaande foto ook duidelijk te zien.
Op de achterkant staat niet de naam 'Huawei' vermeld. Het is onduidelijk waarom dit precies zo is. Evleaks heeft een uitstekende reputatie op het gebied van tech-lekken, dus het is niet aannemelijk dat hij er nu ver naast zit. Op 27 maart houdt Huawei een evenement in Parijs waar we zeker meer over deze toestellen te weten zullen komen.
Lenovo 45N1025 45N1024 Batterij
MSI BTY-M6F Batterij 4640mAh/52.89WH 11.4V
ASUS A31N1519 Batterij 2900mAh 11.25V
Philips Electronic Products
CLEVO 6-87-W370S-4271 W370BAT-8 Batterij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten