2018-02-20

Is dit de Sony Xperia XZ2 Compact?

Het lijkt er op dat er een foto gelekt is van de Sony Xperia XZ2 Compact, een nieuwe compacte smartphone die vermoedelijk tijdens het Mobile Congress in Barcelona aangekondigd gaat worden.

Sony Xperia XZ2 Compact

Een van de dingen die Sony al jaren erg goed doet is een kleine versie van het vlaggenschip uitbrengen.  Deze Compact-versie onderscheidt zich al jaren door de goede specificaties die het meekrijgt. Waar een aantal jaren geleden sommige merken de 'mini-versie' vol stopten met goedkopere componenten en zo een beetje de consument om de tuin leidde,  deed Sony dat niet. Wanneer we de diverse tipgevers mogen geloven zal er ook dit jaar weer een kleine versie van het vlaggenschip uitkomen.
Het Sony fan-blog heeft de hand weten te leggen op wat zij denken dat een foto is van de Sony Xperia XZ2 Compact. De foto, op een overigens heel vreemd formaat, laat de smartphone zien naast een Sony Xperia Z5 compact.
Wanneer het hier een legitieme foto betreft van de Sony Xperia XZ2 Compact (rechts) zien we gelijk dat Sony inderdaad hard aan het design  gesleuteld heeft. We zien veel meer rondingen aan het toestel en aan de achterzijde zit een bolling.  Gisteren kwam er een teaser-video online waar we een lijnenspel zagen dat min of meer bevestigt wat we hierboven zien.
Op de bovenstaande foto hebben we de beide beelden boven elkaar gezet. We zien daarbij duidelijk dat de lijnen op de onderste foto (uit de teaser-video) gelijk lopen met de foto aan de bovenzijde. Tevens ziet de bron gelijkenis met een design-concept van Sony uit 2015 onder de naam Plate+Human.
De tipgever kan ook bevestigen dat het toestel geen hoofdtelefoonaansluiting in de vorm van een 3.5mm-plug zal hebben. De vingerafdruksensor zou ook aan de achterzijde zitten en dat klopt wanneer we de foto goed bekijken. Wat ons ook opvalt aan de foto is dat de bezels aan de boven-en onderkant ook nog best fors zijn.

Beschikbaarheid

De tipgever van onze bron laat ook nog weten dat het mogelijk is dat het uiteindelijke design er iets anders uit zal zien omdat op de foto een prototype te zien is. En we weten dat Sony bij de Amerikaanse FCC heeft gevraagd om een aanvraag ongeldig te verklaren wegens een verandering aan het ontwerp. We zullen de persconferentie van aanstaande maandag moeten afwachten of we met het bovenstaande het juiste ontwerp hebben gezien.
ASUS C21N1334 Batterij 38WH 7.6V
LG ADS-40FSG-19 Laptop-oplader
Bose 300769-003 Batterij
Nintendo WUP-012 Batterij 1500mAh 3.7V
Lenovo L15L4PC0 Batterij 6055mah/46Wh 7.6V

Geen opmerkingen:

Een reactie posten