2018-02-25

Samsung Galaxy S9 en S9+ officieel: nieuwe vlaggenschepen gaan weer een stapje verder

De Samsung Galaxy S9 en S9+ zijn officieel aangekondigd en wij hebben alle details over deze nieuwe vlaggenschepen voor je op een rij gezet.

Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+

Samsung heeft nieuwe toestellen in hun populaire S9-serie aangekondigd. Deze serie is ontzettend populair en er zullen vermoedelijk wederom miljoenen exemplaren van over de toonbank gaan. Ook is er al heel veel nieuws over de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ opgedoken de laatste tijd, maar aan de speculaties is nu een einde gekomen. Alle specificaties zijn nu bevestigd en hebben we voor je op een rij gezet aan de hand van de drie speerpunten die Samsung aan de S9 heeft meegegeven.

Camera

Samsung heeft naar eigen zeggen met de Galaxy S9 de beste smartphonecamera ooit afgeleverd. De Galaxy S9 heeft een enkele camera achter van 12 megapixel en een 8 megapixelcamera voor. De Galaxy S9+ beschikt over twee 12 megapixelcamera's achter. Beide beschikken over optische beeldstabilisatie. De Super Speed Dual Pixel-sensor en eigen processorkracht wordt gecombineerd om tot twaalf foto’s in één beeld.
Zowel de S9 als de S9+ kunnen slowmotion-video vastleggen, augmented reality-emoji maken en schakelen tussen twee diafragma's f/1,5 en van f/2,4 om zo scherpere en heldere beelden vast te kunnen leggen. Samsung noemt het Dual Aperture en laat automatisch meer licht binnen wanneer het donker is, en minder licht wanneer de situatie daar om vraagt.
De camera van de S9 kan ook gebruikt worden om AR Emoji te maken. Hiervoor wordt een speciaal algoritme gebruikt, die 2D-beelden omzet naar een 3D-model. Zo maak je dus van een selfie een emoji die je in verschillende apps kunt gebruiken zoals WhatsApp. Bixby kan via augmented reality en deep learning informatie uit de omgeving ophalen. Richt hiervoor de camera bijvoorbeeld op een monument en Bixby geeft je informatie erover. Ook kan Bixby vreemde talen en valuta voor je omzetten en producten voor je aanschaffen die je ergens hebt gezien. Verder houdt Bixby via de camera je calorieverbruik gedurende de dag bij.

Entertainment

Samsung wil beeld en geluid naar een hoger niveau tillen en heeft hier behoorlijk aan gesleuteld. Op de S9 zien we wederom het mooie Super AMOLED-scherm. Die van de Galaxy S9 is 5,8 inch groot en die van de S9+ 6,2 inch. Beide hebben een Quad HD-resolutie en de bekende 18,5:9-beeldverhouding, wat Samsung onder de term 'immersive display' schaart. Ook het geluid is verbeterd en vind je terug in de stereospeakers getuned door AKG. Daarnaast ondersteunen beide toestellen Dolby Atmos wat moet zorgen voor 360-graden-geluidservaring.

Connected Lifestyle

De nieuwe SmartThings-app van Samsung is ook op de S9 te vinden waarmee je een Samsung smart-tv of -wasmachine kunt verbinden aan je smartphone. Zo kun je deze apparaten onderweg of op kantoor besturen. De Samsung DeX heeft ook een makeover gekregen. Met deze docking station sluit je de S9 aan op een monitor, toetsenbord en muis zodat je bijvoorbeeld ook kunt gamen. De S9 fungeert hierbij als touchpad.
De hartslagsensor in de Galaxy S9 en S9+ is ook verbeterd. Deze ontvangt nu nauwkeuriger informatie over je gezondheid. Ook kun je via Heart Load Factor realtime bijhouden in hoeverre je in specifieke situaties je hart belast.
Overige specificaties zijn de Exynos 9810 waarvan de snelste vier kernen draaien op 2.7GHz draaien, 4GB RAM en 64GB intern geheugen voor de S9 en 6GB en en 64GB intern geheugen voor de S9+. De Samsung Galaxy S9 en S9+ met 256GB intern geheugen komen later dit jaar op de markt.

Samsung Galaxy S9 en S9+ kopen

De Galaxy S9 krijgt een adviesprijs van € 849 en de Galaxy S9+ gaat voor € 949 over de toonbank. Ze zijn leverbaar in de kleuren Midnight Black, Coral Blue en Lilac Purple.
Beide toestellen gaan op 25 februari om 19.00 uur in pre-order en zijn onder andere te koop bij de officiële Samsung-shop. Bestel je hem vóór 15 maart, dan ontvang je tot € 400,- retour bij inruil van je oude toestel. De leverdatum zal 16 maart zijn. Pre-orders die vóór 8 maart zijn geplaatst, krijgen het toestel (64GB-versie) 7 dagen voordat hij officieel in de winkel ligt uitgeleverd.
Uiteraard zijn de toestellen ook met een abonnement verkrijgbaar, daarom verwijzen we graag naar onderstaande lijsten.
ASUS A31N1519 Batterij 2900mAh 11.25V
ADVENT SQU-710 EUP-P5-1-24 4UR18650F-QC-PL1A Batterij
LG BL-T11 Batterij 2500mah 3.8V
SAMSUNG P21GK3 Batterij 4120mah/31.5WH 7.4V
HP 611483-001 Laptop-oplader

Geen opmerkingen:

Een reactie posten