2018-02-21

Levensduur laptop verlengen

Hier zijn wat tips om de levensduur van je laptop te verlengen

Koop een eenvoudige laptop
Gebruik je geen snelle videospelletjes koop dan een eenvoudige laptop zonder grafische kaart en een standaard processor. Alle extra's produceren hitte, hoe koeler de laptop hoe beter. Wat er niet in zit kan ook niet stuk gaan.

Verhoog de laptop om meer koeling te verkrijgen aan de onderkant. Gebruik hiervoor ronde 25 mm plakviltjes. Plak deze aan de achterkant, aan de beeldschermzijde. Aan iedere kant één. Plak twee of drie viltjes op elkaar voor extra hoogte. Het voordeel is ook dat het typen makkelijker gaat want het toetsenbord staat iets schuin. Let op dat je geen koelgaten afplakt.

Maak een trekontlasting op de voedingskabel
Struikel je over de voedingskabel dan is de kans groot dat je de voedingsplug en de printplaat van je laptop vernielt. Apple heeft dit op zijn Macbooks bijzonder fraai opgelost met het gepatenteerde 'Magsafe'-netsnoer. Heb je geen Macbook dan kun je de voedingskabel in een lusje onder de laptop door laten lopen en de kabel in de lus ontlasten met 25 mm brede klittenband.

Maak met de stofzuiger regelmatig de ventilatiesleuven schoon

Behandel je laptop voorzichtig.
Zet de laptop ook niet in de zon, de temperatuur loopt dan te hoog op.

Reinig het interne koelblok
Een laptop trekt stof aan en na verloop van tijd komt er aan de binnenkant stof tussen het koelblok en de ventilator. Dit moet worden verwijderd met een stofzuiger. Bij sommige laptops is dit heel eenvoudig, klepje openschroeven, en je komt overal bij. Helaas zijn er ook laptops die heel lastig zijn op te maken zonder dat alles uit elkaar valt. Bekijk eerst of je dit zelf kunt. Hetzelfde kan ook worden gedaan met de muiskabel maar handiger is het om een draadloze muis te nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten