2018-02-23

De batterij van de laptop wil niet opladen

Het kan voorkomen: De lader stopt u in het stopcontact en u realiseert zich ineens dat de laptop niet oplaadt. Het is handig om te weten wat u kunt doen om het probleem op te sporen of hoe u een onderdeel kunt vervangen. Een stappenplan helpt u hier doorheen!

Herstart en controleer uw laptop

Heel erg vaak kan een probleem verholpen worden als u de computer herstart. Daarna kunt u eventueel de computer uitschakelen, de adapter losmaken, van de computer en van het ‘doosje’ in het midden van de kabel en haal de accu uit de laptop. Druk dan de power knop een halve minuut ingedrukt. Check vervolgens uw accu en de kabel en kijk of overmatig stof niet het probleem kan zijn.

Kabel of accu van de laptop stuk

Kunt u de laptop wel gewoon gebruiken als de laptop aan de stroom zit, maar valt hij gelijk uit als u de stroom er af haalt? Dan is de accu aan vervangen toe. Laadt de laptop helemaal niet op? Dan is er een grote kans dat de kabel aan vervanging toe is. Een kabel bestaat overigens uit meerdere delen. Heeft u een kennis in de buurt die dezelfde laptop en lader gebruikt? Probeer dan de delen uit met een goede kabel, wellicht heeft u maar een deel van de kabel nodig. Dit scheelt weer aanschafprijs!

Laptop laadt niet door driver

Als laatste kan het probleem aan de driver liggen. Om dit verder te bekijken kunt u naar het configuratiescherm gaan en dan naar ‘systeem en beveiliging’. Kies daarna voor ‘apparaat beheer’. Daar kunt u het kopje ‘batterij’ uitklappen en met rechtermuisknop kiezen voor ‘update driver software’.

De laptop weer laten werken

Met deze stappen moet uw laptop als het goed is weer gewoon laden! Komt u er niet helemaal uit? Ga dan naar de winkel waar u de laptop heeft aangeschaft en geef aan wat het probleem is en wat u al heeft geprobeerd. Er zijn vaak veel mogelijkheden om uw trouwe laptop weer werkend te laten worden!
Bose 063404 Batterij 2230mAH/17Wh 7.4V
Dell P3JW1 HU220NS-00 HK320-82FP Laptop-oplader
LENOVO L13D3E31 Batterij 9000mah 3.75V
HP HSTNN-DB5D HSTNN-W02C Batterij 42WH 11.1V
Dell 290W L290EM-01 Laptop-oplader
Microsoft 1627 Laptop-oplader

Geen opmerkingen:

Een reactie posten