2018-02-28

Is dit de OnePlus 6 met notch aan de bovenzijde?

In China is een foto opgedoken van de vermeende OnePlus 6. Dit toestel heeft aan de bovenkant een notch, samen met de bekende schermranden. Ook de onderkant heeft dunnere schermranden en de hoeken zijn afgerond. Of het hier gaat om de definitieve OnePlus 6 is een raadsel, maar wie weet...

OnePlus 6

Dat OnePlus alweer aan het volgende toptoestel werkt mag duidelijk zijn. Dat het hiervoor al prototypes klaar heeft, dat mag ook duidelijk zijn. Nu is er ergens op een Chinese blogsite een foto opgedoken met zowel de voor- als achterkant van de vermeende OnePlus 6. Deze foto's zijn ondertussen alweer gewist maar het kwaad is al geschied. Het is compleet onduidelijk of dit gewoon één van de vele prototypes is of de definitieve versie, maar we hebben in ieder geval iets om naar te kijken. Uit de foto's zijn namelijk de nodige zaken op te maken.
Laten we beginnen bij de voorkant. Het eerste wat opvalt is de bekende 'notch', de inkeping bovenaan het scherm. Deze is nodig om het scherm helemaal naar boven te kunnen laten lopen en toch een front-facing camera en andere sensoren te kunnen gebruiken. Ooit zal er een manier gevonden waardoor al deze sensoren onder het scherm kunnen leven maar dat is vandaag nog niet het geval. Daarnaast zijn er afgeronde schermhoeken aanwezig, waarbij deze bij de OnePlus 5T nog gewoon vierkant waren.
Kijkend naar het scherm vallen wat andere dingen op. Het toestel draait op OxygenOS 5.1. Deze is nu nog niet uitgebracht, wat kan duiden op inderdaad een nog niet gereleased toestel. De meest recente versie van OxygenOS is nu 5.0.3 op de OnePlus 5T, gebaseerd op Android 8.0 Oreo. OxygenOS 5.1 is gebaseerd op Android 8.1 en zal dus een logische stap vooruit zijn. Verder is er 6GB werk- en 64GB opslaggeheugen aanwezig. We hebben hier waarschijnlijk te maken met een eventueel instapmodel van OnePlus. De security-patch is van december 2017. Wie ziet daarnaast nog de omgekeerde recent- en multitaskknop?
De achterkant bevat een verticaal geplaatste dubbele camera, waar deze nog horizontaal zat op de OnePlus 5/5T. De vingerafdrukscanner bevindt zich hieronder in een ovalen vorm, en is niet meer rond zoals we gewend waren. Het gebruikte materiaal lijkt van glas en zal dus in potentie draadloos opladen met zich mee kunnen brengen. Het logo van OnePlus is ook waar te nemen.

Beschikbaarheid

Wanneer de OnePlus 6 zal worden aangekondigd is nog niet duidelijk. Voorheen kondigde OnePlus in de zomer hun nieuwe high-end smartphone aan. Dit zou wel eens wat eerder kunnen worden aangezien de beschikbaarheid van de Snapdragon 845beter is dan bij de 835 het geval was. Dat is echter pure speculatie. We zullen het zien!
Lenovo L14D2P31 Batterij 7000mAh/26.60wh 3.8V
Bose 404600 Batterij 2300mah 11.1V/12.4v
HP 503377 Laptop-oplader
Motorola FL40 Batterij 3425/3630mAh
Microsoft A1800 Laptop-oplader

Geen opmerkingen:

Een reactie posten