2018-02-25

Tips voor de accu van uw tablet

De meeste tablets kunt u meerdere dagen gebruiken voordat de accu leeg is. Maar net zoals een laptopaccu, gaat de accu van een tablet na loop van tijd steeds meer achteruit. Geleidelijk aan wordt de capaciteit van de accu minder en de accuduur dus korter.
In tegenstelling tot de meeste laptops, is het vaak haast onmogelijk om de accu van de tablet zelf te vervangen, omdat de behuizing moeilijker open te krijgen is. Het is vaak wel mogelijk om de accu door een professional te laten vervangen, maar vaak is dit erg duur.

Wat kunt u doen?

Net zoals op een PC of laptop, kunt u ook op een tablet de helderheid van het scherm aanpassen. Zet de schermhelderheid zo laag mogelijk om energie te besparen. Bovendien kunt u ook de tijd instellen waarop het scherm van uw tablet vergrendelt. Stel een korte vergrendeltijd in om energie te besparen wanneer u uw tablet even niet gebruikt.
Ook is het aan te raden om WiFi, GPS, Bluetooth en/of 3G/4G uit te schakelen wanneer u deze niet gebruikt. Zo bespaart u enorm veel energie.
Op uw tablet kunt u kiezen voor dynamische of statische achtergrond. Om de accu van uw tablet langer te laten meegaan kiest u het liefst voor een statische achtergrond. Een dynamische achtergrond kost namelijk energie.
Sluit zoveel mogelijk openstaande applicaties (Apps) af wanneer u deze niet meer gebruikt.

Speciale applicatie

Weet u niet zeker waarom de accu van uw tablet snel leeg gaat? In de App-store zijn verschillende applicaties te vinden die meer precieze informatie geven over de accu van uw tablet, zoals “Battery Doctor”.
Asus C21N1347 Batterij 37Wh 7.5V
HP TPC-BA521 TPCBA521 Laptop-oplader
Motorola SPN5632B Laptop-oplader
LENOVO 54Y8861 PS-2151-01 Laptop-oplader
Bose 88796 Batterij 2230mAH/17Wh 7.4V

Geen opmerkingen:

Een reactie posten