2018-02-10

Xiaomi en HTC trekken update Android 8.0 Oreo terug

Zowel Xiaomi als HTC hebben de update naar Android 8.0 Oreo voor twee van hun toestellen stopgezet. Er waren teveel problemen met de software en die moeten eerst hersteld worden.

Xiaomi Mi A1

Voor de jaarwisseling kregen de eigenaren van een Xiaomi Mi A1goed nieuws. Dit populaire Android One-toestel kreeg de update naar Android 8.0 Oreo en daar was men vanzelfsprekend erg blij mee. Helaas was deze blijdschap van korte duur omdat Xiaomi de uitrol van de update inmiddels heeft stopgezet.
Veel gebruikers van dit toestel kregen na het binnenhalen en installeren van de update problemen. De camera, bel-app, vingerafdruksensor maar ook de accu gaven problemen die er voor de update niet waren. Inmiddels is er wel een oplossing voor de bel-app maar voor de andere problemen nog niet. Wanneer Xiaomi de uitrol van de update denkt te hervatten is nog niet bekend.

HTC 10

Dit weekend sijpelde het nieuws door dat de update naar Android 8.0 Oreo voor de HTC 10 zou gaan uitrollen. Deze update zou OTA (Over the Air) uitrollen naar de gebruikers en voor degene die niet wilden wachten zou de update te downloaden zijn.
Echter voordat ook maar iemand de update had ontvangen op zijn toestel of had gedownload van de website, werd de update alweer terug getrokken. De reden waarom is niet bekend gemaakt maar het lijkt ons duidelijk dat er iets aan de hand was met de software. Eerder kregen de eigenaren van de HTC U11 te maken met een kleine onderbreking. Inmiddels loopt die update bij iedereen binnen.

Waarom?

De reden voor het stopzetten van een uitrol is altijd een probleem met de software. Je kunt nog zoveel testen maar wanneer een update het grote publiek bereikt weet je pas echt of je goed werk hebt afgeleverd. Het lijkt er op dat veel van de fabrikanten (te)veel haast maken met het maken en uitrollen van een update. Men wil graag de belofte aan de gebruiker nakomen maar deze manier kan zorgen voor extra teleurstellingen.
HP 445102-002 578189-001 Laptop-oplader
Motorola GK40 Batterij 2200mAh 3.8V
MSI BTY-M6F Batterij 4640mAh/52.89WH 11.4V
Microsoft 1513 24W Laptop-oplader
LG ADS-40FSG-19 Laptop-oplader

Geen opmerkingen:

Een reactie posten