2018-02-26

Levensduur van laptopaccu verlengen

Of u het wilt of niet, de levensduur van uw laptopaccu zal vroeg of laat achteruit gaan. Echter kunt u dit proces zelf vertragen. Lees onderstaande tips om te leren hoe u dit moet doen!

Sluit de stroomkabel optijd aan

Wacht niet te lang met het opladen van uw laptop. Het beste is om uw laptopaccu nooit volledig, of bijna volledig, leeg te laten lopen. Hierdoor zal de capaciteit van uw accu minder snel achteruit gaan.

Gebruik uw laptopaccu zo min mogelijk

Wanneer uw laptop aan een stroomkabel zit, kunt u de laptopaccu het beste verwijderen. Bij noodzaak kunt u deze dan weer terugplaatsen. Ook dit zorgt ervoor dat uw laptopaccu minder snel achteruit zal gaan.
Let op! Zorg ervoor dat de laptopaccu tussen de 50 en 75 procent is opgeladen wanneer u deze verwijdert!

Houd de temperatuur van uw laptopaccu in de gaten

De kwaliteit van een laptopaccu gaat achteruit wanneer deze te vaak te warm wordt. Voorkom daarom dat de laptop teveel moet laden. Dit gebeurt meestal bij het spelen van zware games of het gebruiken van grote programma’s zoals Adobe Photoshop.
Zorg er daarnaast voor dat u uw laptop nu en dan van stof ontdoet.
Wanneer u merkt dat uw laptopaccu te heet is, stop deze dan niet in een koelkast of vriezer. Dit kan zeer schadelijk zijn voor zowel de laptopaccu als uw koelkast of vriezer!
Acer PA-1450-26 Laptop-oplader
Lenovo ADLX65NCC2A Laptop-oplader
Motorola GK40 Batterij 2200mAh 3.8V
MSI BTY-M6F Batterij 4640mAh/52.89WH 11.4V
ASUS C32-N750 Batterij 69Wh 11.1V

Geen opmerkingen:

Een reactie posten