2018-02-27

ASUS lanceert ZenFone 5, ZenFone 5 Lite, ZenFone 5Z en ZenFone Max (M1)

ASUS heeft zojuist tijdens hun persconferentie vier nieuwe toestellen aangekondigd, de ZenFone 5, ZenFone 5 Lite, ZenFone 5Z en ZenFone Max (M1).

ASUS ZenFone 5-serie

ASUS heeft drie nieuwe toestellen in de 5-serie aangekondigd. Deze toestellen bevinden zich in verschillende smartphonesegmenten, en beschikken over veel functies die te maken hebben met kunstmatige intelligentie.

ASUS ZenFone 5 Lite

De ASUS ZenFone 5 Lite is het instapmodel in de serie en beschikt over vier camera's. De twee camera's voor beschikken over 20 megapixel en de twee achter over 16 megapixelresolutie. Zowel voor als achter kan er gebruik gemaakt worden van een groothoeklens die met een hoek 120 graden foto's kan maken.
Op het toestel ligt een 6 inch Full View-IPS-scherm met een fullHD-resolutie van 2160 bij 1080 pixels. Dit scherm heeft een 18:9-beeldverhouding en dunne schermranden en is gemaakt van 2.5D-glas. Dit zorgt ervoor dat het glas licht gebogen is.
Het toestel wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 430-midrange-chipset en beschikt verder over 3GB/4GB RAM en 32GB/64GB ROM. Ook is er NFC, Face Unlock, een vingerafdrukscanner en een 3.300mAh-accu. De Lite draait op Android Oreo met het nieuwe ASUS ZenUI 5.0.
De ASUS ZenFone 5 Lite komt op de markt in drie kleuren Midnight Black, Moonlight White en Rouge Red. Over adviesprijzen is nog niet bekend gemaakt.

ASUS ZenFone 5

De ASUS ZenFone 5 heeft een 6,2 inch-scherm met een 90% screen-to-body-ratio vanwege de 19:9-schermverhouding. Ook op dit toestel heb je dus veel scherm tot je beschikking inclusief een notch die wel heel erg veel lijkt op die van de <a "target="_blank" href="https://www.iculture.nl/iphone/" target="_blank">iPhone X. Er is een 12 megapixelcamera en een groothoeklens (120 graden) achter en een 8 megapixelcamera voor. Voor het geluid zijn er twee five-magnet stereospeakers aanwezig die behoorlijk hard kunnen.
De ASUS ZenFone 5 over de eveneens vorig jaar aangekondigde Qualcomm Snapdragon 636-chipset,  bestemd voor smartphones in het middensegment. Daarnaast is er 4GB of 6GB werkgeheugen en 64GB opslag, een 3.300mAh-accu, USB C-poort en NFC.
Op het gebied van kunstmatige intelligentie zijn er wat leuke functies op het toestel aanwezig. Zo kan de ringtone zich automatisch afstellen op het geluid in de omgeving. Ben je in een drukke stad? Dan gaat de ringtone wat luider dan bijvoorbeeld in een druk restaurant. Er is ook de functie AI Charging die je oplaadgedrag monitort en deze toepast tijdens het laden. Laad je bijvoorbeeld je toestel de hele nacht op? Dan zal het opladen een uur van tevoren stopgezet worden en pas aan het einde van je nachtrust weer tot de volle 100% geladen worden. De ZenFone 5 draait ook op Android Oreo met het nieuwe ASUS ZenUI 5.0.
De ASUS ZenFone 5 komt op de markt in twee kleuren Midnight Blue en Meteor Silver. Over adviesprijzen is nog niet bekend gemaakt.

ASUS ZenFone 5Z

De ASUS ZenFone 5Z is het topmodel in de serie. Dit apparaat draait op een Snapdragon 845 en heeft 8GB RAM en 256GB intern geheugen tot zijn beschikking. Het apparaat heeft een 6,2 inch fullHD-IPS-scherm met een 90% screen-to-body-ratio vanwege de 19:9-schermverhouding.
Er is een 12 megapixelcamera met een lichtsterkte van f/1.8 en een Sony IMX363-sensor en een groothoeklens (120 graden). Aan de voorzijde zit een 8 megapixelcamera (f/2.0). Verder is er Bluetooth 5.0, NFC, een 3.300mAh-accu, USB C-poort, Android Oreo en ASUS ZenUI 5.0.
De ASUS ZenFone 5Z beschikt ook software met kunstmatige intelligentie. De camera kan scènes herkennen en de bepaalde instellingen hierop toepassen. Verder is er een bokeh-effect mogelijk op selfies en wordt ook hier het geluid van de ringtone automatisch aangepast om het omgevingsgeluid. ASUS gaat ook over op hun eigen emoji onder de naam ZeniMoji. Gebruikers kunnen hun eigen emoji maken met hun stem en gezichtsuitdrukkingen.
De ASUS ZenFone 5Z komt op de markt in de kleuren Midnight Blue, en Meteor Silver. De algemene adviesprijs van het toestel begint bij €479 voor de 4GB-versie, maar Nederlandse prijzen en beschikbaarheid zijn nog niet bekend.

ASUS ZenFone Max (M1)

De ZenFone Max (M1) is de nieuwste telg in de ZenFone Max-serie van ASUS. Deze smartphone krijgt een 5,5-inch-scherm met ook een 18:9-scherm met een langgerekte HD-ready-resolutie van 720 bij 1440 pixels. Het toestel heeft vrij dunne randen, waardoor het wat kleiner aanvoelt dan je misschien zou verwachten van een toestel met een dergelijke schermgrootte.
Het toestel is net als zijn broertjes in de ZenFone Max-serie voorzien van een gigantische accucapaciteit: het gaat namelijk om een 4000mAh-exemplaar. Hiermee moet het toestel tot wel 21 dagen stand-by-tijd hebben en zou het bij normaal gebruik zonder moeite meerdere dagen zonder bij te laden het moeten volhouden.
Het toestel heeft twee camera's aan de achterzijde, waarbij de tweede camera een 120-graden-groothoeklens heeft om zo meer vast te kunnen leggen.
De drie kleuren waarin de ZenFone Max (M1) uitkomt heten Deepsea Black, Sunlight Gold and Ruby Red. Wanneer dat zal zijn en wat het toestel zal gaan kosten, weet ASUS nog niet. Vorige week lanceerde het bedrijf wel de ZenFone Max Plus in Nederland.
ASUS KFD19237 Laptop-oplader
Lenovo ADS-25SGP-06 05020E Laptop-oplader
Nintendo WUP-012 Batterij 1500mAh 3.7V
LG DA-50F25 Laptop-oplader
Panasonic CF-AA5713AM2 Laptop-oplader

Geen opmerkingen:

Een reactie posten